Tercera edició del pla de posada en valor de l’art rupestre a les comarques de Castelló

953
PUBLICITAT

Enceten la tercera edició del pla de posada en valor l’art rupestre de les comarques de Castelló impulsat per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i coordinat pel museu de la Valltorta. Gràcies a aquesta aposta de la Conselleria, un guia especialitzat acompanya als visitants a conèixer altres abrics d’art rupestre de les terres castellonenques. Des de maig fins a octubre, sempre que les condicions sociosanitàries ho possibiliten, es podran visitar 12 indrets més. La primera setmana es va als Ports, la segona al Maestrat Històric, la tercera a la Tinença de Benifassà i la quarta a la Plana Alta. En definitiva es tracta d’ampliar l’oferta de visites amb l’objectiu de difondre l’art rupestre de l’arc mediterrani, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1998.

Els llocs d’art rupestre són: Abric de la Rambla (Portell), la Covatina (Vilafranca), abric del mas d’En Barberà (Forcall), Cingle de Palanques (Palanques), Coves la Saltadora (les Coves de Vinromà), l’abric Centelles (Albocàsser),La Serradassa (Vistabella),Cova Pere Tomàs (Atzeneta), Cova dels Rossegadors (la Pobla de Benifassà), abric de la Joquera (Borriol), abric del Castell (Vilafamés) abric d’en Melià (la Serra d’en Galceran). Cal fer reserva prèvia, o bé a les oficines de turisme o als ajuntaments dels municipis o al museu de la Valltorta. Les places són limitades i la visita és gratuïta.

Cal recordar que els abrics del barranc de la Valltorta, a Tírig (Mas En Josep, Cova dels Cavalls i coves del Civil), els de Morella la Vella ( Galeria Alta i Cova del Roure) i els del barranc de la Gassulla a Ares del Maestrat: la Cova Remígia i el Cingle de la Mola Remígia es visiten de manera habitual totes les setmanes.