Nova línia d’ajudes de l’Ivace dirigida a les empreses que han invertit per a adaptar-se a la crisi de la COVID-19

744
Sector del tèxtil
Sector del tèxtil
PUBLICITAT

Nota de premsa Generalitat Valenciana

  • Tindrà un pressupost de 5 milions d’euros i es destinarà a empreses que hagen fet una inversió per a reconvertir la seua producció
  • El conseller aposta per una indústria de proximitat i amb valor afegit “on la cooperació ha de ser fonamental”

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat “una nova línia d’ajudes de l’Ivace que comptarà amb un pressupost aproximat de 5 milions d’euros i que estarà destinada a les empreses de la Comunitat que han invertit per a adaptar-se a l’actual situació de crisi originada per la COVID-19”.

Climent ha detallat que es tracta d’ajudes a les empreses que, a causa de la pandèmia COVID-19, “han hagut de reconvertir-se en aquests moments per a fabricar allò que necessitem per a la vida de la ciutadania”.

És el cas, per exemple, de les empreses del sector tèxtil de la Comunitat, que han reconvertit les seues fàbriques i les han adaptades a la fabricació de productes sanitaris i de protecció, com mascaretes o bates.

El titular d’Economia ha fet aquestes declaracions durant la seua intervenció en la reunió ordinària de l’Observatori de la Indústria i els Sectors Econòmics Valencians, on s’han abordat per videoconferència les mesures adoptades en matèria d’indústria per la Conselleria d’Economia Sostenible per a afrontar i minimitzar les conseqüències de la crisi derivada de la COVID-19.

El conseller ha fet especial esment al treball que la Conselleria d’Economia Sostenible està fent, des del vessant dels sectors productius, “per a dotar a la Comunitat de material de protecció i sanitari davant aquesta emergència sanitària i econòmica”.

D’aquesta manera, ha destacat la importància que té, en aquests moments ,”la relocalització de la indústria valenciana i la reorientació dels nostres sectors productius, que ens permetrà garantir i normalitzar la producció de material per a no dependre d’altres mercats exteriors”.

“Hem d’augmentar el PIB industrial del nostre territori, amb una indústria neta i sostenible, amb la perspectiva de gènere i, sobretot, tenint en primer terme la importància de la vida, i la indústria ha de reconvertir-se amb aquests canvis i treballant amb proximitat, arrelada en el territori”, ha afegit al respecte.

En aquest sentit, Climent ha fet un esment especial al sector tèxtil de la Comunitat, “que ha estat treballant, braç a braç, amb la Conselleria, l’Ivace i els instituts tecnològics per a homologar el material necessari per a la producció de material sanitari per part de les empreses valencianes”.

“Això pot donar peu -ha continuat- a la creació del clúster sanitari amb la implicació del sector tèxtil, químic, plàstic, calçat i automoció de la Comunitat Valenciana per a la fabricació dels productes sanitaris”.

Estudi ajudes PEIV

Rafa Climent ha destacat que des de la Conselleria s’analitzaran “totes les ajudes que s’han demanat dins del marc del PEIV per a la modernització de les empreses, consultant i estudiant amb les pròpies empreses per a saber quines d’elles han fet la inversió, amb la possibilitat de poder ajudar a aquelles que ja han començat aquesta inversió, fins i tot l’any 2020”.

Així mateix, ha explicat que, a aquelles empreses que no han invertit, “els donarem la possibilitat perquè l’any 2021 puguen tindre aquestes ajudes d’inversió tan importants per a millorar la productivitat i la producció”.

Participants Observatori

La reunió de l’Observatori de la Indústria i dels Sectors Econòmics Valencians ha comptat amb la participació de la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Consum, Rebeca Torró; el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu; la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, (Ivace), Júlia Company; la directora general d’Indústria, Energia i Mines, Empar Martínez, i la subdirectora d’Indústria, María Dolores Tarrazona.

També han estat presents Vicente Lafuente, María Ángela Cano, Luis Rodríguez, Miguel Burdeos, Rafael Juan i Vicente Nomdedéu, de la Confederació Empresarial Valenciana, (CEV); el president de la Confederació Valenciana de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, (Concoval), Emili Villaescusa, així com representants de CCOO-PV, UGT-PV, i de les conselleries d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, d’Hisenda i Model Econòmic i d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Accions Conselleria

Durant la seua intervenció, Climent ha detallat accions concretes que s’han desenvolupat en matèria d’economia i d’indústria des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, entre les quals ha destacat la posada en marxa del telèfon 900 35 31 35 per a informar persones desocupades, empreses, comerços i autònoms de totes les mesures i informació no sanitària relativa a la COVID-19, i que ja ha atés a més de 12.000 persones i els 57,5 milions d’euros en ajudes directes destinades a un col·lectiu clau motor de l’economia: les persones autònomes.

També ha subratllat la labor de la plataforma Col.lab&Connect, una iniciativa de l’Ivace i REDIT per a facilitar la col·laboració entre totes les empreses i indústries i contribuir a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària actual.

ERTO

Respecte als Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), el titular d’Economia ha explicat que des de la Conselleria “es va decidir reforçar la Direcció General de Treball, Benestar i Salut Laboral per a ser àgils a l’hora de resoldre’ls”.

Així mateix, ha detallat que ja s’ha resolt el 78% dels expedients i que “estem buscant més pressupost per a poder fer front a la crisi econòmica derivada de la pandèmia de la COVID-19 i donar resposta a les empreses i a les persones treballadores de la Comunitat”.