La presidenta de la Diputació converteix aigua, muntanyes i carreteres en punta de llança de les seues demandes al Consell

166
PUBLICITAT
  • Marta Barrachina s’entrevista amb la consellera Salomé Pradas per a “prioritzar actuacions que donen solucions als castellonencs perquè la nostra Diputació està al servei de les seues demandes”
  • La presidenta es reuneix amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori per a avaluar “les urgències d’una província que necessita resoldre els problemes dels castellonencs”
  • El Pla Director Provincial de l’Aigua, depuradores, millores en la xarxa de proveïment, neteja de les muntanyes i gestió de la biomassa, culminació de l’A7 entre Vilanova i La Jana o la prolongació de les línies 1 i 2 del TRAM, sobre la taula

La presidenta de la Diputació Provincial de Castelló, Marta Barrachina, ha traslladat hui a la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, les urgències d’una província “que mereix inversions dirigides a resoldre els problemes dels castellonencs”.

Així ho ha exposat en la reunió mantinguda amb la responsable autonòmica del departament en la qual la presidenta del Govern Provincial de Castelló ha situat com a punta de llança de les necessitats de la província l’aigua, la gestió de les muntanyes i les comunicacions.

“Som una província líder el talent de la qual és avantguarda a tots els nivells. Però per a posar en valor el potencial dels nostres ciutadans hem de comptar amb la inversió dels qui són competents en matèries tan sensibles com l’aigua, la gestió del territori o les infraestructures”, ha explicat la presidenta.

Amb Castelló per bandera, Marta Barrachina, reivindica la “sensibilitat d’un Consell que escolta” amb el repte de “aplicar les polítiques que resolguen i garantir als veïns el desenvolupament i benestar que mereixen”. I per a fer-ho possible, “Castelló urgeix el Pla Director Provincial de l’Aigua perquè la situació límit que ens transmeten moltes localitats té solució amb el treball conjunt entre les administracions”.

La presidenta de la institució també ha plantejat a la titular d’Infraestructures la millora de la xarxa hidràulica de la província en les localitats de Canet, Traiguera i La Jana, així com la necessària inversió en les xarxes de proveïment i aprofitament d’aigua. Tot això sense ignorar la demanda de plans que aborden des d’un punt de vista global els riscos per inundacions o el drenatge urbà sostenible amb una atenció clara en les depuradores que moltes pedanies demanden i hui segueixen sense tindre.

Qüestions relatives a l’aigua, “una de les primeres necessitats de la província”, a la qual s’uneix “la gestió forestal, la conservació de llits i barrancs, així com la retirada de la biomassa”. “Volem lliurar a la nostra província de polvorins que només generen riscos i garantir senderes i vies verdes que siguen vies de vida per al territori”. I per a això “resulta primordial crear noves infraestructures per a la prevenció d’incendis com a àrees tallafocs, punts d’aigua i bases aèries”, ha indicat Marta Barrachina.

Objectius que s’aconseguiran amb “unes excel·lents comunicacions com a millor antídot enfront de la despoblació”. “Les carreteres garanteixen la connexió del territori i vies de desenvolupament”, tal com ha relatat la presidenta de la Diputació Provincial de Castelló. Per aquest motiu, “resulta tan prioritària la finalització de l’autovia A7, entre Vilanova d’Alcolea i La Jana. Són 48 quilòmetres que insuflarien vida i avantguarda a un interior que és una oportunitat”. I aquesta connexió “que estem decidits a executar” al costat de l’enllaç de la CV-10 amb la carretera de l’Alcora, “han de ser una realitat, perquè el potencial ceràmic del nostre territori mereix inversions que posen en valor el múscul del taulell que és ocupació i benestar per a milers de famílies”.

Al costat de les carreteres, la “necessària prolongació de les línies del TRAM (L1 i L2) fins a Benicàssim, Almassora, Vila-real, Burriana i Onda” són “projectes irrenunciables per a aquesta província”. Com ho és “la inversió que millore les condicions de seguretat en carreteres i pistes”. Un territori “per al qual a més defensem i promovem l’ús d’energies renovables”. “Perquè és una obligació caminar cap a energies netes, que deixen la mínima petjada en l’entorn, però sempre des del diàleg i l’escolta, de la mà amb el territori, perquè imposar només genera neguit, oposició i rebuig”, ha manifestat la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina.