Els alcaldes de la Plana Baixa veuen amb bons ulls la proposta de José Martí que permetrà planificar als ajuntaments a mig i llarg termini

603
José Martí en la reunió amb alcaldes i alcaldesses de la Plana Baixa.
PUBLICITAT
  • La mateixa reunió serà celebrada amb la comarca Ports-Alt Maestrat el pròxim 26 d’octubre a Vilafranca

El president de la Diputació, José Martí, es va reunir dimarts passat a Burriana amb 20 alcaldes i alcaldesses de localitats de la Plana Baixa, en una reunió comarcal on va proposar una nova fòrmula per avançar cap a un nou model de relació entre la Diputació i els ajuntaments que permeta que aquests puguen puguen programar les seues inversions a mitjà i llarg termini, superant l’exigència actual d’executar-les en un únic exercici pressupostari. Les reunions comarcals amb alcaldesses i alcaldes prèvies a l’elaboració dels pressupostos de 2022 es reprendran dimarts que ve 28 de setembre a Viver, on es convocarà als representants dels municipis d’Alt Palància. La de l’Alcalatén-Millars serà el 5 d’octubre a Argelita, la de la Plana Alta el 19 d’octubre a Sant Joan de Moró, la dels Ports-Altmaestrat el 26 d’octubre a Vilafranca i la del Baix Maestrat el 29 d’octubre a Alcalà de Xivert.

Sobre aquest tema, Martí ha assenyalat que “per al desenvolupament de determinats projectes resultaria més interessant l’existència d’un pla provincial d’obres i serveis de caràcter biennal, amb el qual s’eliminaria l’estrés administratiu que a vegades produeix l’exigència de finalitzar les obres en qüestió de pocs mesos”.

La bona resposta d’alcaldes i alcaldesses ha estat celebrada pel president de la Diputació, qui també va proposar continuar aprofundint per la senda de la cooperació, la concertació i l’acord per a realitzar el trànsit cap a un nou model de relació en el qual la Diputació no siga una mera repartidora de subvencions. L’objectiu és que la institució provincial i els ajuntaments mantinguen una relació permanent i coordinada “en la qual el color polític de cada ajuntament manque d’importància”, afig Martí.

El president pretén, a més, que les ajudes provincials siguen cada vegada menys finalistes i més incondicionades “perquè els ajuntaments puguen decidir des de la seua majoria d’edat, autonomia i coneixement de la realitat i necessitats locals les actuacions corrents i inversions que han d’escometre’s en els seus municipis”.