Culla celebra aquest diumenge el ‘Dia dels Pobles més Bonics d’Espanya’

245
Foto Jessica Gargallo Branchadell
PUBLICITAT

· L’Ajuntament de Culla ha preparat un complet programa d’activitats amb motiu d’aquesta important efemèride.

Els 111 municipis espanyols englobats en la xarxa aprofitaran per a llançar un missatge en defensa del món rural espanyol.

Culla celebra, aquest diumenge 1 d’octubre, el Dia dels Pobles més Bonics d’Espanya, associació de la qual forma part des de 2020. Durant aquesta jornada, els 111 municipis espanyols englobats en la xarxa aprofitaran per a llançar un missatge en defensa del món rural espanyol, enaltir la seua bellesa i posar en valor la labor d’una associació que serveix com a element vertebrador de tots ells.

Amb motiu d’aquesta important efemèride, l’Ajuntament de Culla ha preparat un complet programa d’activitats que començarà a les 11:00 h, amb una visita guiada gratuïta pel seu centre històric i que partirà des de la seua oficina de Turisme. Cal destacar que Culla posseeix un dels recintes emmurallats millor conservats de l’arc mediterrani i està declarat Conjunt Històric Artístic i Bé d’Interés Cultural, un dels principals motius pels quals és membre d’aquest col·lectiu.

A les 12:30 h, en el Terrat, està prevista la lectura del manifest comú per a reivindicar la lluita per la conservació del patrimoni artístic i cultural d’aquestes localitats, que representen l’autenticitat i riquesa d’Espanya. Seguidament, tindrà lloc la presentació del llibre ‘Aules buides, escoles oblidades’, dels periodistes Ernest Nabàs Orenga i Javier Andrés Beltrán. L’obra fa un recorregut pel procés de construcció de les 125 escoles rurals fora dels nuclis de població de les comarques de Castelló i, també, pel seu progressiu i inexorable abandó fins al tancament definitiu de totes elles.

A les 13:30 h, en l’edifici de ‘l’antic Hospital’, es durà a terme la inauguració de l’exposició de les 91 fotografies participants en el “III Concurs fotogràfic La Bella Culla”. Durant l’acte es farà públic el nom de la guanyadora, seleccionada per un jurat constituït a aquest efecte, i obtindrà amb una experiència gastronòmica en la localitat i una visita guiada doble. Al seu torn, també es concedirà un accèssit al qual es farà lliurament d’un detall.

Agenda d’activitats per a octubre i novembre

Des del consistori també s’ha publicat l’agenda de per a aquesta tardor, que engloba activitats com una trobada literària amb recital poètic, una jornada per a conéixer el Mas de Mesquita i el seu entorn, jocs en família, ball de bureo, una exposició i una xarrada micològica, tallers i lectura de contes i llegendes en la vesprada i nit de les ànimes, o les recreacions històriques ‘Culla 1233’ i ‘II Guerra Mundial’. Tota la informació i els horaris de totes aquestes activitats estan disponibles en les xarxes socials turístiques del municipi.