Fira de l'Ametla a Albocàsser
Fira de l'Ametla a Albocàsser

Albocàsser viu avui la segona jornada de la sisena edició de la Fira de l’Ametla. La localitat es converteix així en l’epicentre d’aquest fruit sec. L’economia de l’ametlla està profundament arrelada a Albocàsser, on funcionen diversos negocis relacionats amb el processat de l’ametlla, a més de tota la tradició agrícola existent.

Exposició sobre l'ametla a Albocàsser
Exposició sobre l’ametla a Albocàsser

La jornada de dissabte va comptar amb nombroses activitats relacionades amb l’ametlla i complementàries. María José Bellés va oferir una xerrada sobre la relació entre humans, naturalesa i cosmos. A l’ermita dels Sants Joans va obrir les seves portes l’exposició “Varietats d’ametlles i eines de treball”. La mostra ha estat confeccionada per Ramón Segarra Montañés.

Taller de coques celestials
Taller de coques celestials

A la vesprada els jubilats van organitzar un taller de “coques celestials”. Així mateix va tenir lloc la sisena trobada de bolilleres.

Actuació de trobadorets
Actuació de trobadorets

Al Pla de la Font van actuar Trobadorets. La jornada també va comptar amb una conferència sobre el centenari de la descoberta de l’art rupestre llevantí.

Fira de l'Ametla
Fira de l’Ametla

-Diumenge

Avui diumenge la fira ha obert les seves portes al matí. A més de l’exposició sobre varietats d’ametlla, que continua oberta, avui es projecta el documental Tempus Fugit en sessió matinal i vespertina.

Aquesta tarda s’oferirà una visita guiada a l’Abric Centelles. A les 18h tindrà lloc el III concurs de pujada de sacs d’ametlla a l’escala de la Casa de Cultura. Així mateix es lliuraran els premis del segon concurs de seifis.

A la fira hi col·laboren les puntaires, l’associació de joves, els jubilats, l’AMPA del col·legi, l’associació cultural l’Assegador i el club de muntanya.

 

Fira de l'Ametla
Fira de l’Ametla