Connecta Natura reparteix planter a Vilafranca per recuperar la biodiversitat de l’entorn

79
PUBLICITAT

El passat diumenge 21 d’abril, Connecta Natura va acudir a Vilafranca per a fer un repartiment de planter de varietats tradicionals. Es van repartir tomates, enciams i albergínies, entre d’altres.

L’associació Connecta Natura ja va portar a terme al municipi una jornada de la carabassa uns mesos enrere. Aquest tipus d’accions les duen a terme per a sensibilitzar la població i aportar un gra de sorra a la recuperació de la biodiversitat de l’entorn, així, es lluita contra la pèrdua d’aquestes varietats tradicionals. Després de fer un recorregut per diversos pobles de la província repartint planter, van parar a Vilafranca.

Per a dur a terme aquesta acció, es va enviar, un mes enrere, un document perquè s’apuntara tota aquella persona que volia rebre algun tipus de varietat. Així, des de l’associació es podia organitzar la quantitat i la varietat que s’anava a repartir al poble. “Va ser una gran sorpresa quan vam veure acudir a tanta gent. L’activitat va tindre una acollida molt gran i, fins i tot, es va haver de racionar el que s’havia portat perquè no volíem que ningú es quedara sense” afirma Cristina Albert, regidora d’agricultura i medi ambient de l’Ajuntament de Vilafranca.

Així doncs, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, Connecta Natura du a terme aquest tipus d’accions i aposta per l’agricultura vilafranquina tradicional i per la seua perduració.