Nota de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial impulsa accions formatives costat de FEVES per incentivar l’economia social entre els emprenedors

La Diputació de Castelló promou la creació d’empreses emprenedores d’economia social a la província. De la mà de la Federació d’Empreses Valencianes d’Economia Social (FEVES), el Govern Provincial crearà un nou espai d’oportunitats laborals a la província impulsant la creació d’ocupació i autoocupació entre els emprenedors castellonencs.

Amb este objectiu, el diputat de Promoció Econòmica, Salvador Aguilella, ha tancat amb Miguel Millana, president de la Federació d’Empreses Valencianes d’Economia Social, un complet programa d’accions formatives i assessorament als emprenedors finançat per l’administració provincial i que permetrà ” promoure i fomentar l’ocupació en els nostres pobles mitjançant una fórmula laboral que té el treballador al seu epicentre “.

Tal com ha explicat Aguilella, este model de societats laborals ofereix als emprenedors “una alternativa de model empresarial en què la majoria del capital social pertany als treballadors i que compta amb nombroses facilitats en la tramitació de l’alta així com diversos beneficis econòmics que contribuiran a crear més llocs de treball i al desenvolupament i prosperitat de la província de Castelló”.

Per això, a més de promoure i fomentar l’autoocupació mitjançant esta fórmula, la iniciativa inclourà també accions de tutorització personalitzades en què es forjaran les bases del futur negoci “per acompanyar en tot moment als futurs empresaris i que tinguen en la Diputació a una aliada en estos primers passos tan importants per a la creació d’un nou model de negoci”.

Cal destacar que també es van a realitzar 18 tallers informàtics als llarg de tota la província, que tindran una durada de tres hores, amb un enfocament eminentment pràctic per definir el projecte empresarial i, ja en la fase final, posar el focus sobre els tràmits necessaris per formalitzar la idea de la mà dels especialistes de FEVES. Les primeres jornades es desenvoluparan durant este mes de maig als Centres d’CEDES de Vall d’Alba i Sogorb, en el marc dels cursos dirigits a emprenedors que té ja programats la Diputació com a part del Pla Provincial de Foment d’Iniciatives Empresarials.

200.000 euros per impulsar accions innovadores

El diputat provincial ha subratllat que l’acord aconseguit amb FEVES s’emmarca dins el “compromís adquirit per aquesta administració amb la creació d’ocupació a la província i la recerca de totes les fórmules que germinen en més i millors oportunitats laborals per als aturats castellonencs o aquells que busquen millorar la seua ocupació”.

Així, a més del conveni de col·laboració amb FEVES, el pla d’ajudes sumarà “a l’estratègia de foment de l’ocupació empresa per la Diputació” a entitats com l’Associació Networking Directives Castelló, la Fundació General de la Universitat Jaume I, la Fundació Novessendes, la Fundació PortCastelló o l’Associació de Persones Discapacitades COCEMFE.