Magia de Penyagolosa, finalista dels premis internacionals de l’Escola Superior de l’Olis d’Oliva

108
PUBLICITAT

Triomfa amb les seues elaboracions monovarietales d’arbequina i canetera i un oli cupatge denominat selecció

L’Escola Superior de l’Oli d’Oliva ha reconegut a l’oli Magia de Penyagolosa, de la Cooperativa Agrícola Sant Bertomeu d’Atzeneta, com a finalista per a alçar-se amb el guardó al Millor AOVE Comunitat Valenciana elaborat per cooperativa, amb les seues elaboracions monovarietales d’arbequina i canetera i un oli cupatge denominat selecció.

Els ESAO Awards són els premis internacionals que organitza amb caràcter anual, una competició on han participat olis d’oliva verges extra d’11 països, elaborats tant per cooperatives com per productors i envasadors.

L’elaboració de l’oli és una baula més dins del projecte agrícola integral que desenvolupa la Cooperativa d’Atzeneta, una iniciativa que abasta totes les etapes i aspectes de la producció agrícola, des de la preparació del sòl fins a la comercialització dels productes.

A la fi de 2021, l’entitat va iniciar la gestió i explotació de terres de diverses finques cedides pels seus socis amb l’objectiu de recuperar la producció dels cultius existents, i en la majoria dels casos ha optat per una transformació íntegra de la finca, apostant per noves varietats tant d’oliveres com d’ametlers.

Amb les olives que procedeixen d’aquestes explotacions i en col·laboració amb La Atzenetina, la cooperativa ha elaborat aquests olis d’oliva verge extra mitjançant un procés d’extracció de l’oli de les olives en fred que permet que conserve més els aromes, sabors, textures i colors.

“Aquestes tres distincions no fan més que reconéixer el treball realitzat durant anys pels nostres avantpassats, que van permetre conservar i preservar aquest valuós patrimoni natural, i que ha permés l’elaboració d’aquesta gamma d’olis. A més de la component mediambiental del projecte, intentem posar en valor el producte i dignificar el treball dels nostres agricultors”, assenyala Eladi Roca.

Magia de Penyagolosa és el producte de referència d’una altra iniciativa de la Cooperativa de Atzeneta que pretén conjuminar els esforços dels xicotets productors i elaboradors de l’entorn de Penyagolosa per a una comercialització conjunta dels seus productes de qualitat, de proximitat, naturals i sostenibles.