Cartell Màlaga

Dissabte que ve, 14 d’octubre, la Banda de Música Font d’en Segures de Benassal oferirà a Màlaga un concert homenatge al mestre Perfecto Artola Prats, amb motiu de la commemoració del 25 aniversari de la defunció del músic oriünd de Benassal. El concert es desenvoluparà a la Sala Falla del Conservatori Superior de Música de Màlaga.

El viatge també s’emmarca dins del 125 aniversari de la banda de música benassalenca.

Amb motiu del concert, al voltant de 60 músics i aficionats de la localitat de l’Alt Maestrat viatjaran els dies 13, 14 i 15 a Màlaga.

El mestre Artola i Màlaga

Perfecte Artola Prats va desenvolupar a Màlaga la seua carrera musical. Allí va residir i va exercir com intèrpret solista, pedagog, director, compositor i musicòleg. El mestre Artola, nascut a Benassal en 1904, de seguida va mostrar els seus dots musicals en cant, guitarra, dolçaina i clarinet. Per a seguir els seus estudis musicals es va allistar voluntari a l’exèrcit als 19 anys, a la Banda Militar de Barcelona.

Als seus 27 anys ja era clarinet principal de la Banda Municipal de Màlaga. 15 anys després s’instal·laria definitivament en la capital andalusa on va obtenir la plaça de director titular de la banda malaguenya fins a la seua jubilació. Artola va morir a Màlaga en 1992.

Per aquest motiu, des de la Banda de Música Font d’en Segures s’ha organitzat aquest viatge. En el concert, a més de peces del propi Artola s’oferiran temes que, al costat del seu fill Desiderio, van dedicar a Benassal i la seua banda.

Cal recordar que el passat mes d’agost es va celebrar el concert en homenatge a Perfecto Artola en la pròpia localitat de Benassal. El concert va commemorar els 125 anys de la Banda de Música Font d’en Segures.