Albocàsser fomenta la lectura infantil i adulta amb el Dia del Llibre

76
PUBLICITAT

La literatura s’ha obert pas aquest cap de setmana en Albocàsser, amb un clar protagonisme per a històries i relats de tota classe que han despertat la imaginació dels més menuts i la intriga dels adults. Tot, a partir de la Fira del Llibre organitzada en el marc del 23 d’abril, Dia internacional del Llibre. Així doncs, l’agenda creada estava composta per actes diversos com tertúlies, presentacions de llibres o una gran fira amb temàtica literària variada per a tots els públics. A més, el pavelló municipal va acollir l’entrega dels Premis Sambori a l’alumnat guardonat i al professorat per promoure l’ús literari del valencià de les comarques del Maestrat i Els Ports.

El Club de Lectura El Núvol va iniciar la programació amb una tertúlia a la Casa de Cultura que girava al voltant de la novel·la “L’acabadora” de Michela Murgia. El testimoni literari el va agafar la Fira del Llibre, organitzada per l’AMPA del col·legi local amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Albocàsser i Escola Valenciana. El recinte es va obrir a les 16h amb diferents parades per a comprar llibres i altres productes, com el de la Papereria.com de la Vall d’Alba i l’editorial Lletra Impresa. L’AMPA del col·legi local Joan de Brusca, amb l’organització d’una parada d’intercanvi de llibres. En aquest mateix escenari es va escenificar el contacontes ‘El gran de la pedrera’ a càrrec de Sara Bellés i Aina Garcia Carbó amb acompanyament musical de Santi Monforte.

Per a tancar el dissabte, els autors Cecilia Maldonado i Juli Capilla van oferir sengles presentacions de llibres. Maldonado va parlar sobre les dos novel·les “Cometas en el infierno” i “La tierra de los rostros quemados”, enfocades ambdós en temàtica juvenil. Tal com ella va explicar, són llibres “que m’haguera agradat llegir quan era adolescent”. En l’altre cas, va participar Juli Capilla amb l’obra “Arrelats. Famílies valencianes amb història”. Amb un recull d’entrevistes i investigacions per tot arreu de la Comunitat Valenciana. Segons va explicar, tres anys va durar la recerca amb testimonis des del sud d’Alacant fins a la comarca de l’Alt Maestrat i Els Ports. Un fenomenal final amb artistes rellevants en el panorama literari valencià.