Vilafranca, seu de la jornada sobre indústria i despoblament de l’Agenda AVANT

543
PUBLICITAT

El dimarts ha tingut lloc a Vilafranca la cinquena  jornada que l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) organitza al territori, cada vegada sobre una temàtica diferent. Aquesta estava centrada en el binomi indústria i despoblament. Amb tots els actors sobre la taula; administració, universitat i empresa, s’ha tractat de posar en comú la realitat industrial de les zones rurals, la seua capacitat potencial de producció, les polítiques públiques i les experiències de les productores establertes a la zona.

Així, després d’una benvinguda conjunta per part de l’alcaldessa amfitriona Silvia Colom, acompanyada de Jeannette Segarra, directora de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), s’ha donat pas a la primera ponència que venia de la mà de Vicente Budí, de la Càtedra Avant de la Universitat Jaume I. Des de la universitat s’ha fent èmfasi en la situació industrial a les comarques i la distribució econòmica per sectors.

Tot seguit, en la taula institucional Silvia Cerdà, Directora general d’Indústria, Energia i Mines i Enric Nomdedéu, Secretari Autonòmic d’Ocupació, apropaven les línies d’ajuda de l’administració existents per a la indústria i analitzaven els avantatges i inconvenients que sovint troben els productors per a implantar-se a les zones rurals, tot tractant de buscar solucions per revertir el despoblament. Des del Servei Labora també s’ha modificat la manera que els ajuntaments tenen d’accedir a les ajudes de personal per garantir que cada municipalitat puga beneficiar-se’n independentment de la grandària de la població.

En la darrera part de la jornada han intervingut representants de grans empreses presents al territori, com Marie Claire, Renomar i LM Wind Power i de la xicoteta i mitjana empresa present a la comarca. En aquest cas han participat Francisco Temprado, d’Hilaturas Temprado, i Noel Martí, de Carns Noel.

Finalment la pròpia Jeannette Segarra posava punt i final a una jornada que servia per apropar i posar en comú tots els ens necessaris en el procés d’industrialització amb l’objectiu de crear sinèrgies. Tot amb l’objectiu de generar llocs de treball, d’assentar població i frenar el despoblament.