Vilafranca es suma a la Setmana Europea de la Mobilitat 2023 amb la publicació del mapa MetroMinut

272
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Vilafranca, a través de la regidoria de Turisme, Comerç i Fires i la regidoria de Sectors Productius, Transició Energètica i Mobilitat Sostenible, i la Mancomunitat dels Ports es sumen a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat 2023, que se celebra entre el 16 al 22 de setembre, i que enguany porta per títol “Combina i mou-te”.

El MetroMinut és un pla sinòptic, imitant el disseny dels plans de metro, que calcula distàncies entre diversos punts i els temps que es tarda a realitzar els trajectes. Es tracta d’una iniciativa, impulsada en altres municipis i ciutats europees, creat i registrat per a ús públic pel Concello de Pontevedra, i que té com a objectiu promocionar l’hàbit de caminar entre els veïns i veïnes.

“El MetroMinut tracta de trencar els càlculs, en ocasions equivocats, que ens formem sobre les distàncies i conscienciar sobre l’ús excessiu del vehicle per a fer desplaçaments curts”, ha detallat l’edil de Sectors Productius, Transició Energètica i Mobilitat Sostenible, Óscar Tena.

“Aquesta iniciativa, a més, tracta de potenciar la mobilitat activa dins del municipi, reduint el sedentarisme, i fomenta caminar com a proposta d’activitat física saludable a Vilafranca”, ha indicat l’edil.

“MetroMinut millorarà a més l’experiència de les persones que visiten Vilafranca. A un simple cop de vista podran localitzar els punts més destacats del municipi, i coneixeran, a més, les distàncies reals i temps que poden invertir en els desplaçaments”, ha explicat per la seua part Cristina Albert, regidora de Turisme, Comerç i Fires.

Els veïns i veïnes i visitants poden descarregar el MetroMinut de Vilafranca en el següent enllaç (format digital) i/o accedir al mapa (format físic) en les dependències municipals i en l’oficina de turisme de Vilafranca.

Setmana Europea de la Mobilitat

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya dirigida a sensibilitzar, tant als responsables polítics com als ciutadans, sobre els beneficis tant per a la salut pública com per al medi ambient associats a l’ús de maneres de transport més sostenibles, en particular, el transport públic, la bicicleta i els desplaçaments a peu.

Esta iniciativa va sorgir a Europa en 1999 i a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport i impuls de la Comissió Europea. Entitats públiques de tota la Unió Europea, i d’altres països extracomunitaris, han realitzat activitats per a la promoció de la mobilitat sostenible i foment del desenvolupament de bones pràctiques.

Vilafranca, amb aquesta iniciativa, promoguda pels Punts GVA Next de l’Ajuntament de Vilafranca i la Mancomunitat dels Ports, es situa en el mapa europeu de municipis compromesos amb la mobilitat sostenible, la salut dels ciutadans i la protecció del medi ambient.