Morella i Culla repleguen un nou premi per a Los Pueblos Más Bonitos de España

761
PUBLICITAT

Aquest divendres 22 d’octubre ha estat un dia molt especial per a l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya (www.lospueblosmasbonitosdeespana.org), una xarxa de pobles bells que ha rebut el guardó “XVIII Premis Ràdio Castelló” per la seua tasca de ” posar en valor els pobles de l’Espanya rural, incentivant als municipis a mantenir i augmentar el seu encant i fomentar un turisme sostenible i de qualitat “, segons va explicar Iker Pla, Director general d’Intur, al entregar el premi al president de l’associació, Francisco Mestre.

Aquest important reconeixement es suma a altres rebuts en els últims mesos per aquesta associació que dóna veu al món rural, com el Premi Carcassa, o el guardó Turisme amb Identitat per ACPE (Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera) durant els Premis Internacionals de Periodisme 2020 , reconeixent la seua tasca de donar a conèixer llocs únics.

Francisco Mestre, va recollir el premi “en nom dels 104 alcaldes i alcaldesses” i “molt especialment per els nostres quatre bells municipis de la província de Castelló; Peníscola, Morella, Vilafamés i Culla “i ha assegurat que aquest reconeixement” ens donarà més energia per seguir treballant pels veïns, perquè puguen créixer i veure créixer les seves famílies en els seus pobles, perquè el que volem són pobles vius i amb identitat ” .

“L’últim municipi de la província de Castelló en incorporar-se ha estat Culla el 2020. Els dos primers van ser Peníscola i Morella i enmig ha estat Vilafamés. Per ser soci no és fàcil, han de superar una auditoria, ha d’haver una petició formal per part del ple i tenim molt en compte l’harmonia, la cura dels petits detalls, l’urbanisme “.

Peníscola, Morella, Vilafamés i Culla, són els quatre municipis de Castelló que han sol·licitat des de 2011 pertànyer a la xarxa, i han superat una dura auditoria de més de 40 punts, en aspectes tan importants com la cura del patrimoni, l’harmonia del municipi , neteja, conservació de les façanes, circulació de vehicles, cura de flors i zones verdes, l’activitat cultural programada o l’atenció a les tradicions, entre molts altres, i que actualment només la superen un 20% dels municipis que sol·liciten entrar a aquesta marca única de qualitat, que potencia la bellesa d’aquests petits municipis.