Argot penja el ‘no hi ha bitllets’ per a la presentació de ‘No hay muerte dulce’, emmarcada a Vilafranca
La troballa d’un cadàver en una destil·leria precipita l’inici de la segona novel·la de Valentín Miravet Sales, ‘No hay muerte dulce’. El modus operandi porta la signatura d’un assassí en sèrie al qual cerca la protagonista de l’obra, la inspectora judicial de València a la qual el lector coneixerà pel seu primer treball, aquesta vegada embolicat en un homenatge a la fàbrica Marie Claire.
Així va iniciar Miravet aquest dimarts la presentació de la novel·la en una abarrotada llibreria Argot. Familiars, amics i veïns de Vilafranca es van desplaçar a Castelló per a acompanyar a l’escriptor en aquesta nova cita amb els lectors, als quals li ho va dir des del primer moment: “ixen escenaris de València, de Castelló i d’Itàlia, però principalment transcorre al meu poble”.
Va ser precisament el seu exalcalde, Óscar Tena, qui va obrir el torn de preguntes per a conéixer com s’ha sentit entre l’òpera prima i aquest segon llibre. “La primera va ser com un joc i em vaig anar trobant els problemes de l’escriptura, no vaig arribar a imaginar que hi havia tants matisos a l’hora d’escriure, i en aquest cas he intentat treballar més la història, la trama”, va respondre el també exregidor.
I la veritat és que en ‘No hay muerte dulce’ el lector lídia amb una història d’intriga amb moltes històries paral·leles que conflueixen entre el psicòpata i la víctima. En aquest homenatge a la fàbrica tèxtil més icònica de la comarca hi ha també una voluntat de “lectura amena en la qual submergir-se i tindre ganes de continuar fins al final”, en paraules de Miravet.
Ahir la seua gent ho va acompanyar en una presentació plena de gom a gom de públic per a conéixer aquest treball que arriba al cap d’un any d’escriptura, relectura i correcció fins a quasi obsessionar-se. Van recolzar a l’autor, a la fàbrica que ara torna a l’esperança “i al meu lloc de treball durant tants anys, a tot un poble que ens ha marcat tant”.