L’alumnat del CEIP Mare de Déu de Vallivana coneix l’orgue de la Basílica Arxiprestal de Morella

719
PUBLICITAT

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

L’alumnat del CEIP Mare de Déu de Vallivana de Morella coneixerà la història i funcionament de l’orgue de la Basílica Arxiprestal durant avui i demà. Les xiquetes i xiquets visiten per cursos, des d’infantil quatre anys fins a sisé de primària, aquest important instrument amb més de 300 anys d’història amb Arturo Barba, director del Festival internacional de música de Morella Ricardo Miravet, que enguany celebrarà la seua 39a edició durant el mes d’agost.
La regidora de Cultura i Patrimoni, Rocío Querol, ha destacat que “és molt important que les xiquetes i xiquets de Morella coneguen aquest instrument únic que tenim a l’església”. L’edil ha explicat que “l’orgue té més de 300 anys i s’han realitzat diverses actuacions per a restaurar tant l’instrument com la seua façana barroca” i ha afegit que “Arturo els explicarà amb detall com funciona l’orgue i la seua història, així com podran sentir el seu so durant les visites”. Finalment, ha volgut “agrair a Arturo i al col·legi la seua iniciativa en aquesta activitat i donar a conéixer l’orgue a les xiquetes i xiquets”.

L’orgue de Turull és de l’any 1719 i el seu aspecte i estat actual a la Basílica Arxiprestal de Morella és resultat de les restauracions de l’instrument a càrrec de Ricardo Miravet l’any 1987 i a la restauració de la façana durant el 2017. La llarga història d’aquest instrument l’havia deteriorat notablement, sobretot a causa de les Guerres Carlines i la Guerra Civil. Tot i la complexitat de les actuacions sobre l’orgue de Morella, el Festival Internacional de Música s’ha celebrat ininterrompudament des de l’any 1982. Miravet també ha restaurat este tipus d’instruments a Argentina, Uruguai i en les pròximes poblacions de Mont-roig o Borriol. L’Ajuntament de Morella va declarar a l’organista, fill adoptiu de la ciutat l’any 1996.

VI festival internacional de titelles Portsxinel·la
Les activitats infantils no es queden en l’àmbit educatiu i durant el mes d’abril també arriba la sisena edició del festival internacional de titelles Portsxinel·la. Així, el dissabte 16 d’abril, la plaça Colom acollirà la representació de l’obra Arlecchinate de la companyia italiana, Bambabambin, a les 18.00 hores. Aquest festival continuarà el dimarts 19 d’abril amb Júlia, al país dels llibres de la companyia Teatro de la Resistencia al Teatre Municipal a les 19.00 hores. Finalment, el diumenge 24 d’abril Espai munta titella de la companyia Galiot Teatre a la plaça Colom a les 11.00 hores.