La narrativa sentimental, tema de la quarta entrega de l’exposició literaria de Carles Salvador

250
Portada de «Pecat d'amor», obra narrativa de Carles Salvador.

Els gèneres literaris conreats per Carles Salvador són d’un abast tant gran com de geni era l’escriptor, poeta i literari valencià. Així es comprova amb la “Exposició Textos Centenaris 1913-2021” de la Fundació Carles Salvador, amb la qual es difonen diferents textos de l’obra de l’autor. Així doncs, la quarta entrega d’aquesta exposició correspon a una narració sentimental de tradició romànticorealista, sota el nom de «Pecat d’amor», publicada el 14/02/1915 en el setmanari il·lustrat El Cuento del Dumenche, edició número 59. En aquesta mateixa publicació, Salvador va publicar gèneres com sonets o obres crítiques sobre la societat coetània.

L’obra, que és una reflexió sobre el triomf de l’amor per damunt d’altres convencions socials de l’època, segueix una línia d’inspiració vinculada al realisme i el romanticisme. La protagonista de la narració s’enamora d’un xic foraster, que provoca la desaprovació del pare de la dona i provoca la fuga de la parella. Així doncs, l’obra no només inclou un format d’escriptura, sinó que afig cartes, molts diàlegs i versos escrits en castellà. La publicació va estar il·lustrada pel seu amic Leandre Durà, i ocupa 16 pàgines.

Podeu seguir a la Fundació Carles Salvador a xarxes socials per a conèixer de primera mà totes les informacions publicades, així com tots els textos centenaris del mestre:

Facebook // Twitter // Instagram


DIADIA col·labora amb la Fundació Carles Salvador en la difusió de l’obra del mestre i l’exposició “Textos centenaris 1913-2021”