“Un per què. Pro-teatre valencià”, segon text de l’Exposició Textos Centenaris de Carles Salvador

263
Segon text triat per la Fundació Carles Salvador en la seua proposta 'Exposició Textos Centenaris Carles Salvador'

-Va ser publicada en forma de carta al número 42 de la revista “El Cuento del Dumenche” el 18 d’octubre de 1914

La Fundació Carles Salvador està duent a terme una campanya de difusió, a través de les xarxes socials, d’una selecció de textos centenaris del gran mestre, escriptor i poeta Carles Salvador.

Així doncs, el segon text publicat d’aquesta nova iniciativa cultural correspon a l’obra «Un per què. Pro-teatre valencià», una obra crítica amb l’espai cultural coetani seu per la manca de públic als espectacles teatrals de l’època. L’obra, publicada fa gairebé 117 anys al número 42 de la revista valenciana i escrita en valencià El Cuento del Dumenche, intenta fer prosperar el teatre en valencià a partir de la introducció a les escoles de l’ensenyament en valencià.

La Fundació Carles Salvador publica cada setmana en el seu Facebook, Twitter i Instagram una nova obra de l’escriptor valencià, tot i que també està disponible a l’apartat “Exposició Textos Centenaris 1913 – 2021” de la web de la Fundació Carles Salvador. El primer text que es va triar va ser «Lo cant del trovaire», publicat el 25 de gener de 1913 a la revista Foc i Flama, mentre Salvador encara vivia a Aielo de Malferit (València).

Podeu seguir a la Fundació Carles Salvador a xarxes socials per a conèixer de primera mà totes les informacions publicades, així com tots els textos centenaris del mestre:

Facebook // Twitter // Instagram


DIADIA col·labora amb la Fundació Carles Salvador en la difusió de l’obra del mestre i l’exposició “Textos centenaris 1913-2021”