L’exposició literària de Carles Salvador continua amb una mostra de sonets

320
Tríptic de sonets de Carles Salvador.

La Fundació Carles Salvador està celebrant una exposició de textos centenaris del gran mestre, escriptor i poeta Carles Salvador, amb una gran varietat de produccions que abasten tota la seua obra artística i literària. En la tercera edició d’aquesta exposició centenària, ja que tots els textos hi han complit ja el segle d’antiguitat, s’ha publicat un tríptic de sonets, de versos decasíl·labs, dedicats cadascun a una temàtica ben diferent: a la inspiració artística, a la mort i al plaer, tres dels grans motius de la literatura universal.

El tríptic va ser publicat a finals del 1914 en el setmanari valencianista El Cuento del Dumenche, una publicació il·lustrada on Salvador era un col·laborador habitual. De fet, el segon text de l’ “Exposició Textos Centenaris 1913 – 2021”, feta per la Fundació Carles Salvador, ja va estar integrat en aquesta mateixa publicació valenciana de principis de segle XX, amb el text Un per què. Pro-teatre valencià, on defensa la producció teatral valenciana i en valencià. El lligam de Salvador amb el sonet no comença amb aquestes creacions, sinó que cal remuntar-se un temps abans amb les publicacions al setmanari Foc i Flama, on va promoure el conreu del sonet en versos octosíl·labs de tema festiu amb un concurs obert a escriptors.

Podeu seguir a la Fundació Carles Salvador en les seues xarxes socials oficials per a conéixer de primera mà totes les informacions publicades, així com tots els textos centenaris del mestre:

Facebook // Twitter // Instagram


DIADIA col·labora amb la Fundació Carles Salvador en la difusió de l’obra del mestre i l’exposició “Textos centenaris 1913-2021”