La Mancomunitat Alt Maestrat organitza un cicle d’accions per a clamar contra la violència masclista en el 25-N

673
Xerrada als instituts de l'Alt Maestrat
PUBLICITAT

La Unitat d’Igualtat de la Mancomunitat Alt Maestrat continua treballant amb l’objectiu de promoure la igualtat de gènere en el territori i sensibilitzar a la població sobre la violència masclista, una problemàtica que ens afecta a totes i tots. Per això, en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25 de novembre), l’organització supramunicipal ha organitzat diferents accions per a reflexionar de manera crítica i constructiva sobre actituds i comportaments masclistes, intentant arribar a diferents col·lectius socials.

S’ha convocat a la ciutadania a acudir a una concentració a les 12h del divendres 25 de novembre a la porta de cada ajuntament de la Mancomunitat (Culla, Benassal, Vilar de Canes, La Torre d’en Besora, Albocàsser, Tírig i La Serratella), com a acte de repulsa a la violència masclista que tant de mal continua produint en la societat. En aquest acte es llegirà el manifest de denúncia i reflexió. D’altra banda, a Benassal i a Albocàsser s’ha organitzat un cafè-tertúlia per als dies 21 i 22 de novembre, respectivament. Aquesta sessió estarà dirigida per l’Equip de Formació i Prevenció del Centre Dona Rural de Sant Mateu, que amenitzarà l’activitat amb un conte per a persones adultes.

L’Agent d’Igualtat i la Dinamitzadora de Joventut de la Mancomunitat han començat a treballar en els instituts d’Albocàsser i Benassal per a conversar sobre diferents temàtiques entorn del 25-N. En aquestes sessions s’informa als i les joves sobre els recursos locals, autonòmics i estatals en matèria de violència de gènere, l’origen del 25-N, les construccions socioculturals de gènere, la importància de la salut mental i sobre la ruptura de rols i estereotips de gènere. És molt important treballar amb les i els adolescents, ja que es troben en una etapa clau de les seves vides, en la qual es produeix un gran desenvolupament de la seva personalitat i identitat, moment en el qual a més construeixen una imatge seva i sobre les i els altres.

Xerrada als instituts de l’Alt Maestrat.

D’altra banda, la Unitat d’Igualtat ha organitzat tallers d’educació sexual amb perspectiva de gènere entorn de la Llei orgànica 10/2022 de Garantia Integral de la Llibertat Sexual, per a dotar d’informació sobre quines conductes són constitutives d’agressions sexuals, transmetent valors de respecte i igualtat entre dones i homes.

També s’han realitzat accions conjuntes amb la Unitat de Joventut. Per una costat, s’han fet dues xerrades sobre sexualitat des del punt de vista de la protecció respecte a infeccions de transmissió sexual i enfront d’embarassos no desitjats. Una es va celebrar a Culla i l’altra a Tírig.

Xerrrada sobre sexualitat a Tírig.

I d’altra banda, l’exposició ‘No em toques el Whatsapp’ composta per 20 panells realitzats per joves de tota les Comunitat Valenciana amb missatges sensibilitzadors sobre la violència que sofreixen les dones pel simple fet de ser-ho, especialment, en el món en línia. Aquesta exposició va estar situada en el Forn de Dalt a Benassal, entre el 31 d’octubre i el 4 de novembre.

Exposició ‘No em toques el Whatasapp’.