La Generalitat prepara la nova ‘Fem xarxa. Fem igualtat’ amb recursos en línea

105
PUBLICITAT

La iniciativa té com a objectiu integrar la perspectiva de gènere en les entitats locals

La secretària autonòmica d’Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha anunciat una nova edició del projecte de formació ‘Fem xarxa. Fem igualtat’, que el seu departament té previst iniciar “per a facilitar recursos i formació en línia a ajuntaments, entitats socials, empreses i ciutadania en matèria d’igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens”.

Així ho ha avançat Asunción Quinzá durant la trobada ‘Xarxa Valenciana d’Igualtat 2024’ de la província d’Alacant, en la qual ha estat acompanyada per la directora general d’Igualtat i de l’Institut de les Dones, Davinia Bono, i representants de les àrees d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alacant.

Durant la reunió, Quinzá ha explicat que ‘Fem xarxa. Fem igualtat’ és una iniciativa que té com a objectiu integrar la perspectiva de gènere en les entitats locals, compartir coneixements i crear xarxes entre els professionals que integren la Xarxa Valenciana d’Igualtat i altres agents socials que treballen en matèria de promoció de la igualtat i prevenció de la violència de gènere.

El projecte tindrà una programació semestral, formada per diverses ponències mensuals. La novetat de la nova edició serà la incorporació de ponents expertes en la matèria, per a donar més prestigi i qualitat al projecte.

Xarxa Valenciana d’Igualtat

La Xarxa Valenciana d’Igualtat té com a finalitat regular i fer efectiu el principi d’igualtat de dones i hòmens a la Comunitat Valenciana, així com establir els principis generals que han d’orientar esta igualtat i determinar les accions bàsiques que han de ser implementades. Està formada per unitats d’igualtat compostes per agents d’igualtat i promotores d’igualtat.

Les unitats d’igualtat constituïxen un servici estructural de caràcter transversal que realitza actuacions de prevenció de la violència sobre la dona i avalua, programa i desenvolupa intervencions relacionades amb la promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i hòmens. També detecten situacions de risc de discriminació per raó de sexe, per a fer efectiu el principi d’igualtat de dones i hòmens en tots els àmbits de la societat.

Un total de 307 professionals, integrats per 134 agents d’igualtat i 174 promotors d’igualtat, treballen en les unitats d’igualtat de la Comunitat Valenciana, a les quals la Generalitat destina 8.685.100 euros en 2024.