La Conselleria d’Hisenda aprova el Pla Estratègic de Subvencions amb l’objectiu d’estimular l’economia del territori valencià

561
PUBLICITAT

– El pla inclou ajudes a empreses per a fer front a la COVID-19 i per a actuacions que permeten la recepció de la TDT en zones sense cobertura

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha aprovat el seu Pla Estratègic de Subvencions per al període 2021-2023, que compte, per a l’exercici 2021, amb 8 objectius prioritaris concretats en 22 línies de subvenció amb una dotació de 25,7 milions, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Amb l’aprovació d’aquest pla estratègic, la Conselleria d’Hisenda es dota d’un instrument de gestió, planificació i control de la seua activitat en matèria de subvencions amb la finalitat d’augmentar l’eficàcia i l’eficiència de la seua gestió.

Els vuit objectius estratègics se centren, a grans trets, en la millora de la formació, l’augment de la mobilitat laboral, el suport a altres fonts de finançament europees, l’impuls del desenvolupament econòmic, la incentivació del canvi de model econòmic a través, entre altres, del finançament d’inversions empresarials, la millora de la qualitat del servei públic i el suport a les infraestructures de telecomunicacions.

Respecte a les línies de subvenció, destaquen les que s’han incorporat per primera vegada per a fer front a les conseqüències de la crisi sanitària i econòmica provocada per la COVID-19, com ara les subvencions directes a empreses valencianes que hagen de reorientar la seua activitat i les seues capacitats productives per a produir material sanitari per a fer front a possibles rebrots, i que estarà dotada amb quatre milions d’euros per a aquest exercici.

També les subvencions per a facilitar el finançament de projectes d’empreses i autònoms per a atendre les necessitats vinculades a la crisi econòmica provocada pel coronavirus, línia dotada amb tres milions per a 2021.

La línia que compta amb un major pressupost, ja que està dotada amb 12,6 milions en 2020, és la que persegueix incentivar el canvi de model econòmic a través del finançament d’inversions empresarials.

Així mateix, per primera vegada s’inclou una línia d’ajudes per a la realització d’actuacions que permeten la recepció i l’accés a la televisió digital terrestre (TDT) en habitatges i seus d’empreses situades en zones en les quals no hi ha cobertura d’aquesta tecnologia. Està dotada amb 200.000 euros.

També de manera nova s’ha inclòs enguany una línia per a premis a projectes que aporten solucions en matèria productiva, social, mediambiental o d’innovació, així com un conveni de col·laboració amb la Universitat de València per a finançar una càtedra de tributació autonòmica amb una dotació de 30.000 euros. L’objectiu d’aquesta càtedra és obtenir suport per al disseny d’una política tributària coherent amb l’actual situació socioeconòmica i amb la resta de la política social i econòmica del Consell.

A més, continuen en marxa altres línies de subvenció que ja s’incloïen en anys anteriors com la col·laboració amb la Xarxa de Càtedres per a la Transformació del Model Econòmic, amb l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), o amb ASCER, entre altres.

Així mateix, es contemplen un any més línies de subvenció destinades al foment de la formació, recerca i transferència de coneixement de les universitats valencianes en matèria d’economia pública, així com les beques a treballs d’interés per a la Conselleria d’Hisenda, les beques de pràctiques professionals en gestió econòmica i financera o les beques per a verificació de programes operatius, entre altres.