Entrevista a Francesc Monfort, candidat a l’alcaldia de Vilafranca per Compromís

759
Francesc Monfort
PUBLICITAT

El candidat per Compromís ressalta la implicació de la seua agrupació en els assoliments dels últims quatre anys i aposta per la creació de serveis i infraestructures per a revertir la despoblació

-Balanç de la present legislatura amb PSOE al capdavant del consistori municipal

El balanç de la legislatura té diferents valoracions. Si tenim en compte les fites aconseguides ha sigut molt positiva. M’explique, s’ha aconseguit tindre operativa la SAMU 24 hores, s’han completat totes les places de la residència de majors i la posada en marxa del centre de dia, s’ha perforat un nou pou per al subministrament d’aigua, està acabant-se un col·lector per a pluvials molt necessari i també s’està executant un ambiciós pla de millora de la xarxa elèctrica. Que aquestes fites siguen ja una realitat és gràcies al recolzament de les diferents administracions valencianes. Les regides per Compromís han sigut capitals, tant Marzà, Climent com Oltra han sigut totalment receptius amb nosaltres.
El punt més negatiu de la legislatura ha sigut la transparència i la participació. Pensem que la transparència tant en la web, la TV, la ràdio i altres mitjans als quals l’ajuntament subvenciona no és representativa de la realitat del poble, pel fet que amaga informació rellevant. Respecte a la manera de treballar en el municipi, pensem que cal modificar la relació de la junta de govern, i la figura de l’alcalde en particular, cap a la resta de regidors/as de la corporació. Les regidores i els regidors han d’estar informats del dia a dia del municipi. Per solucionar aquesta situació nosaltres proposem una junta de govern representativa de tots els grups municipals. L’altre motiu de discrepància és el funcionament de les comissions informatives, les quals no han tingut el paper que les correspon, reflectir i posar en pràctica les diferents formes de pensar de tota la corporació.

-Propostes de Compromís Vilafranca per als pròxims 4 anys.

Volem deixar molt clar que prioritzarem absolutament la recuperació del teixit productiu. Cal diversificar-ho, ara és quasi dependent d’una sola empresa, a la qual cal donar suport tot el que es puga, com fins ara hem intentat fer. Pensem que si no tenim una bona base productiva, la resta d’empreses de serveis no seran viables. La nostra proposta passa per la construcció de locals comercials/industrials per part de l’ajuntament per a després llogar-los. L’actual polígon, encara que xicotet i mal situat, serà ell lloc on construir aquests locals. Si la demanda fóra important caldria estudiar una nova ubicació més accessible. La renovació de carrers i voreres, serà la nostra segona prioritat. Tenim en el programa moltes propostes, però volem deixar ben clar que la recuperació del teixit productiu tindrà la nostra prioritat. Per la qual cosa farem uns pressupostos que ho faciliten.

-Valoració de la despoblació. Mesures i actuacions per a combatre-la.

La concentració de les infraestructures i serveis en la zona de la costa des de fa molts anys, ha fet que els pobles d’interior, parlem de Castelló, hagen tingut una baixada, per a mi quasi irreparable. Hospitals, polígons industrials, autopistes, universitat, seus administratives, etc, per a denominar les més representatives, han fet que la gent dels pobles, des de fa temps, ha decidit traslladar-se a la costa per a tindre millors oportunitats, paral·lelament la falta de les infraestructures necessàries ha fet que els pobles d’interior s’ofegaren progressivament. Les solucions passen per revertir aquesta situació fent que tant infraestructures com serveis públics tornen als pobles. Un exemple, amb l’actual tecnologia informàtica, des del lloc més apartat del món es pot treballar per a una administració, diguem provincial o autonòmica. Però sobretot que tinguen en compte a la gent dels pobles a l’hora de prendre decisions, cosa que ara no es fa.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA