Disponibles en anglès les topoguies senderistes i ciclistes del Camí del Cid

362
PUBLICITAT

Nota de premsa del Consorcio del Cid

La pàgina web en anglès de el Consorci Camí del Cid ofereix a tots aquells viatgers estrangers interessats en recórrer la ruta l’actualització de les guies senderistes i ciclistes traduïdes a aquesta llengua. Es tracta d’uns materials molt útils que ofereixen tota la informació necessària per a realitzar el recorregut: perfils, distàncies, tipus de camins, índexs de dificultat, quadres climatològics, descripcions d’etapa, tipologies de senyalització, alertes en ruta i traçats alternatius, etc.

Per a la diputada de Turisme de la Diputació Provincial de Castelló, Virginia Martí, aquests materials suposen un pas més per a la internacionalització de l’Camí del Cid. En aquest sentit, ha subratllat que “aquestes guies són una actuació necessària i molt pràctica per a qualsevol viatger estranger que vulgui conèixer els nostres territoris seguint aquest itinerari”. Així mateix ha destacat “la qualitat d’aquests materials; sens dubte un referent en matèria de divulgació dins de les grans rutes turístic i culturals”. La institució castellonenca ostenta aquest any la Presidència de el Consorci Camí del Cid, integrat per les diputacions provincials de Burgos, Soria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant.

Una guia per a cada ruta i modalitat

El Camí del Cid comença a Vivar del Cid (Burgos) i finalitza a Oriola (Alacant). Està dividit en diverses rutes connectades entre si que al seu torn poden recórrer en diferents modalitats: caminant, en bicicleta BTT per camins i en bici per carreteres secundàries sense trànsit. En total, s’han traduït 24 topoguies: 7 de rutes BTT, 10 de rutes cicloturistes, i 7 de rutes senderistes. Les guies inclouen informació actualitzada, més de 200 mapes i 342 pàgines amb informació actualitzada.

Les guies poden descarregar-se gratuïtament des de la versió anglesa del web de l’Camí del Cid. La pàgina porta en funcionament nou mesos i ha rebut excel·lents crítiques tant de viatgers com de professionals de sector, convertint-se en un punt de referència fonamental en el món cidiano de parla anglesa. Al costat de les publicacions, el web ofereix informació rigorosa sobre la figura històrica i llegendària del Cid, continguts especialitzats sobre el Cantar de mio Cid així com una altra informació pràctica relacionada amb els allotjaments que el viatger trobarà en ruta, oficines de turisme, consells de viatge , etc.