Agricultura defensa davant la Comissió Europea un etiquetatge clar de procedència per a protegir la mel valenciana

244
PUBLICITAT

La consellera d’Agricultura, Isaura Navarro, ha insistit davant representants de la Comissió Europea i del Parlament Europeu en “la importància d’un etiquetatge més clar per a identificar la mel que ve de fora de la Unió Europea i que done garanties a la nostra apicultura”.
Segons ha assenyalat la titular de la Conselleria, “tenim un problema en l’àmbit europeu perquè ens ve mel de la Xina i l’Argentina mesclada amb mel europea, i ens la venen com si anara europea”. Això provoca “una pèrdua de producció i qualitat, i redueix la competitivitat de l’apicultura valenciana”, ha afegit Navarro.

La consellera d’Agricultura es reunirà amb representants del sector per a compartir preocupacions i canalitzar noves línies de col·laboració que beneficien el futur de la mel a la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que 2022 ha sigut l’any que més s’ha invertit en ajudes a la comercialització de la mel amb 1,5 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 51% dones del 2019. Unes quantitats similars a les que es mantenen en els pressupostos de la Generalitat per a 2023.

A més, recentment, el passat 16 de febrer, es van aprovar altres ajudes on l’apicultura també es pot acollir, com ho són les ajudes urgents a conseqüència de la invasió a Ucraïna amb un import total de 5,5 milions d’euros, dels quals 300.000 estan específicament destinats al sector apícola valencià.

L’apicultura per primera vegada en la PAC

A això s’afigen les ajudes que formen part de la nova Política Agrària Comuna (PAC), que ja es poden sol·licitar dones del passat 1 de març, i que per primera vegada inclouen ajudes específiques al sector apícola gràcies a una proposta de la Conselleria d’Agricultura.