Fira de l'Ametla Albocàsser (3)

-El concurs de pujar sacs d’ametla crida l’atenció dels assistents

La Fira de l’Ametla d’Albocàsser ha servit per a posar en valor, un any més, aquest fruit sec. Centenars de persones han visitat Albocàsser per a conèixer tot el que envolta a l’ametla. A l’ermita dels Sants Joan s’ha pogut descobrir l’exposició de les desenes de varietats d’ametla que es conreen. Ha sigut gràcies al treball de Ramón Segarra Montañés. Els dos forns d’Albocàsser han oferit les seues elaboracions amb ametla. L’associació de jubilats ha explicat als més xicotets com elaborar la Coca Celestial. A més, en la fira s’han conegut més detalls sobre la Xylella Fastidiosa que amenaça als ametlers.

Concurs de pujar sacs

Una de les sensacions ha sigut, un any més, el concurs de pujar sacs d’ametla a la falsa. Xics, xiques, xiquets i xiquetes van rememorar aquesta tradició en les escales de la Casa de la Cultura. En categoria femenina la guanyadora va ser Miriam Miralles, que va invertir 18 segons. Li van seguir Lidón Sales i Marina Querol. En xics Alejandro Fondarella, amb 12,80 segons va ser el primer, seguit de Simón Albert i Javier Navarro.

Durant el cap de setmana no ha faltat la projecció del vídeo Tempus Fugit, l’actuació de Trobadorets o la degustació d’una àmplia varietat de productes elaborats amb ametla. A més s’han exposat els comerços del municipi i els productes tradicionals que s’elaboren en la localitat.