Inici del curs escolar a Morella marcat per la millora del col•legi amb el Pla Edificant
Inici del curs escolar a Morella marcat per la millora del col•legi amb el Pla Edificant

Avui han començat les classes al Col•legi Mare de Déu de Vallivana i han coincidit amb l’inici dels primers treballs del projecte de millora del centre dins del Pla Edificant. Recordem que és una iniciativa de la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de millorar les infraestructures educatives amb la col•laboració dels ajuntaments. D’aquesta manera, el projecte compta amb un pressupost d’1.600.000 euros per ampliar les aules del recinte i realitzar les diferents reformes que necessita l’edifici.

Una part molt important d’aquest projecte són les reformes que necessita l’edifici entre les quals destaquen l’accessibilitat, la renovació d’instal•lacions com l’elèctrica, la de dades i la calefacció, així com la millora de mobiliari i aïllament. A més, el projecte contempla l’ampliació del número d’aules, les quals estaran situades al talús de dalt del camp poliesportiu, ja que les instal•lacions actuals són insuficients per albergar les necessitats de professorat i alumnat.

Tanmateix, avui comencen els treballs de l’estudi geotècnic al talús del camp poliesportiu on se situaran les noves aules del centre. A més, ha començat la licitació per a la redacció del projecte que contempla aquesta actuació al Col•legi Mare de Déu de Vallivana.
L’alcalde de Morella, Rahmsés Ripollés, ha destacat que “és un projecte molt important i ambiciós per a millorar l’edifici del col•legi. Aquest és un edifici molt complex, per la qual cosa el pressupost és, també, molt important”. Ripollés també ha explicat que “l’actuació contempla tant l’ampliació del nombre d’aules, com la millora en les instal•lacions existents, així com fer l’edifici més accessible per a totes les persones, per la qual cosa, aquestes obres són molt necessàries”.

Cal recordar que el col•legi Mare de Déu de Vallivana és un edifici particular, el qual va guanyar el Premi Nacional d’Arquitectura l’any 1996. Aquest edifici té problemes des de fa molts anys, de manera que amb aquest projecte es podrà reparar i millorar i augmentar els espais necessaris per al bon funcionament educatiu.