Entre el 16 d’octubre i el 29 de novembre arriben les IV Jornades de bolets, carn i tardor a 16 restaurants dels Ports

1360
Jornades de bolets, carn i tardor
PUBLICITAT

-Nota de la Diputació de Castelló-

La Diputació de Castelló atraurà a més de 6.000 turistes als 16 restaurants de 10 municipis dels Ports que participen des d’avui i fins al pròxim 29 de novembre a les IV Jornades Gastronòmiques dels Bolets, Carn i Productes de la Tardor.

Així, la institució reforça la seva línia de treball a través de la marca de productes autòctons Castelló Ruta Sabor per fomenta el turisme gastronòmic com a nova oportunitat per desestacionalitzar l’activitat als pobles durant el període conegut tradicionalment com a ‘temporada baixa’.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat “la positiva evolució que estan tenint aquestes jornades que vam crear, en col·laboració amb els ajuntaments i el sector turístic, ara fa quatre any. Aquest any s’incorporen dos municipis més, Fredes i Olocau del Rei, el que confirma el bon comportament que estan tenint aquest tipus d’iniciatives en atraure visitants que coneixen el ric patrimoni natural i cultural de la nostra terra a través dels nostres millors productes gastronòmics ” .

En aquest sentit, un total de setze restaurants de les poblacions de Castellfort, Cinctorres, Forcall, Fredes, La Pobla de Benifassà, Morella, Olocau del Rei, Portell de Morella, Vilafranca i Sorita, proposen diferents tipus de menús que abasten des menús amb entrants, dos plats i postre fins menús degustació de 9 plats. En el disseny dels menús es tenen en compte la presència dels productes més característics de la zona durant la tardor, des dels entrants a les postres.
Martínez ha explicat que “l’impacte d’aquestes mateixes jornades l’any passat va superar els 150.000 euros, i esperem que aquest any les xifres millorin encara més, tenint en compte el comportament tan positiu que està tenint el sector durant tot l’any, i l’increment de poblacions i establiments participants “.

Cal recordar que a aquestes jornades gastronòmiques cal sumar les ja realitzades en altres zones de la província durant aquest any, com ara les XVIII Jornades Gastronòmiques de l’Alt Palància, les IV Jornades Gastronòmiques de la Tòfona Ports-Maestrat, Les II Jornades Gastronòmiques de la Taronja i la Clemenules i les IV Jornades de la Cuina dels Sabors.

-Vertebrant millors oportunitats a través de la gastronomia

El treball de la Diputació de Castelló per vertebrar millors oportunitats en els municipis de tota la província a través de la posada en valor de la gastronomia castellonenca es farà palès aquest mateix cap de setmana amb diversos esdeveniments dirigits a aquest objectiu.

Així, el Govern provincial impulsa la celebració de la Fira de la tomata de penjar d’Alcalà de Xivert, amb multitud d’activitats al voltant d’aquest producte agroalimentari autòcton i de qualitat. Així mateix, la institució provincial també col·labora amb la realització de les XXI Jornades Gastronòmiques Festa de l’Arròs de Vinaròs, que comencen avui i es mantenen fins al 13 de desembre, i amb les IX Jornades Gastronòmiques del Bolet i Caça a Montanejos i Cirat, des avui i fins al 22 de novembre.

Nota: La informació dels diversos esdeveniments en els quals participa la Diputació, amb tots els menús i programació d’activitats es pot consultar a la web del seu Patronat Provincial de Turisme en www.turismodecastellon.com