Orgue de la Basílica Arxiprestal de Morella

– El concert inaugural va ser d’orgue i trompeta a càrrec dels morellans Toni Ortí i Ernest Blanch

– Des d’ahir i fins al 20 d’agost se celebra aquest festival que té l’orgue de la Basílica Arxiprestal com a protagonista

Morella va inaugurar ahir de vesprada la XXXIV edició del Festival Internacional de Música que se centra en l’orgue de la Basílica Arxiprestal. El festival s’allargarà fins al 20 d’agost i compta amb concerts i activitats durant tota la setmana. D’aquesta manera, els concerts d’orgue o les visites a aquest instrument són les principals activitats organitzades, encara que també hi ha altres concerts de diferents estils al teatre municipal.

La regidora de Cultura Rocío Querol va destacar que “el Festival Internacional de Música de Morella va nàixer per a posar en valor l’orgue de la Basílica Arxiprestal, un potent instrument únic que sols es pot gaudir ací”. Rocío va recalcar que “el concert inaugural és molt atractiu ja que va sobre bandes sonores de pel·lícules que tots coneixem, el realitzen dos morellans i extrau tot el potencial de l’instrument de l’església”.

D’aquesta manera, l’edil va comentar que “es tracta d’un festival molt important que centra la seua activitat a la Basílica on, també hi haurà visites guiades a l’orgue per a que tots i totes el puguen conèixer de més prop”. Rocío va dir que “el festival compta amb més activitats i concerts d’altres instruments i estils que doten de varietat i qualitat el Festival Internacional de Música de Morella”. Finalment, Rocío va aprofitar per “agrair a Arturo Barba, organista i organitzador del festival, la seua implicació en la realització del mateix, així com a tots els músics que participen durant tot el festival”.

Activitats del 15 d’agost a Morella

El dia 15 d’agost, Dia de la Mare de Déu, es tradicional a Morella per la Solemne Missa i la posterior processó pels carrers habituals. Així, enguany és any d’Anunci i aquest dia va comptar amb elements característics que mostren com d’especial és l’Anunci i el Sexenni per als morellans i morellanes. D’aquesta manera, els Ninots de l’Anunci van aparéixer durant tot el dia per a mostrar amb humor i ironia l’opinió dels veïns sobre diferents temes d’actualitat. A més, per primera volta des del passat Sexenni, els Volantins; Pablo, Gertrudis i Cleopatra, es van poder veure al carrer La Font per a ballar i voltar al pas de la Mare de Déu per aquest carrer.