Com educar des de la igualtat
Com educar des de la igualtat

La Casa de la Cultura de Vilafranca és el lloc escollit per a la realització de la jornada “Com dur la Igualtat a les aules” que tindrà lloc el pròxim 5 de maig. Durant tot el matí, se succeiran diferents ponències en les quals es parlarà sobre el concepte d’Igualtat en majúscules i es donaran claus sobre la coeducació, o el que és el mateix, sobre l’educació en igualtat i valors.

En les diferents ponències es tractaran temes com la igualtat de gènere, familiar, sexual o afectiva. Així, la jornada d’obertura serà a les 10.00 hores i serà duta a terme per la presidenta de la Fampa Penyagolosa, Silvia Centelles, i la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca Silvia Colom. A continuació, tindrà lloc la conferència “Un professor contra el patriarcat, a qui li importa la igualtat?” per Agustín Zaragozà, agent d’igualtat i professor d’ètica i filosofia en l’IES Blasco Ibáñez de Cullera.

A les 11.15 hores, després d’una pausa per a l’esmorzar, Amparo Zacarés, doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació de la Universitat de València parlarà sobre el “Aprenentatge de la igualtat i Projecte educatiu de Centre”. Seguidament, a les 11.45 hores, arribarà el torn de Paqui Méndez, presidenta de l’Associació per la Coeducació del País Valencià amb “La Coeducació: una tasca de tota la comunitat educativa”.

La jornada finalitzarà amb un torn obert de paraula perquè els presents expressen els seus dubtes i opinions. Així mateix, la clausura de la jornada la realitzarà la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca Betlem Pons.

Cal assenyalar que la jornada és de caràcter gratuït i està dirigida tant a la comunitat educativa, inclosos pares i mares d’alumnes, com al públic en general. Totes les activitats han sigut organitzades per l’Ajuntament de Vilafranca, la Fampa Castelló-Penyagolosa, la Confederació Gonzalo Anaya, la Xarxa València d’Agents d’Igualtat i la Generalitat Valenciana.