‘Zoom’ dona veu hui a les denúncies del camp

74
PUBLICITAT

El programa d’investigació d’À Punt analitza les reivindicacions i mobilitzacions dels agricultors en la seua lluita perquè es complisca la llei de la cadena alimentària

Els agricultors han alçat la veu en una sèrie de protestes i manifestacions. Zoom, el programa d’investigació d’À Punt, analitza quines són les seues reivindicacions. En el programa de hui dilluns, a les 22:00 hores, els espectadors seran testimonis del malestar dels agricultors i coneixeran, de mà dels seus protagonistes, els principals sindicats agrícoles, empreses fitosanitàries i els responsables polítics, el motiu pel qual el camp ha dit prou.

Després de les demandes fetes pels agricultors europeus, els espanyols han iniciat una sèrie de mobilitzacions amb talls a les carreteres, diverses tractorades i queixes davant de les portes de supermercats. Què tenen en comú els agricultors de tants països del món? Per què s’estan estenent les marxes de tots els professionals del sector pel continent?

Els agricultors consideren que s’està incomplint sistemàticament la llei de la cadena alimentària, la qual cosa impedeix que aconsegueixen uns preus que els permeten cobrir els costos de producció. Quina és la diferència entre el preu que se li paga a l’agricultor i el que paga el consumidor en el mercat? Quant encareixen els productes del camp a taula?

Una de les seues peticions és que tots els països complisquen les mateixes normes quant a l’ús de fitosanitaris i altres pràctiques de competència deslleial. El programa produït per Secuoya Studios per a À Punt, i presentat per Jose Sáez, analitza com afectaria la reducció de fitosanitaris tant al camp com als consumidors. Què passaria en el planeta si no es reduïren els pesticides?

A més, al sector li toca de ple el canvi climàtic i la sequera, la qual cosa provoca que l’abandó dels camps no pare. Quin és el futur del camp? Si no produeixen, què menjarem? A les 22:00, en À Punt.