Xiva celebra les seves principals festes, el Quinquenni

189

Xiva torna a presentar el millor aspecte possible. Després de cinc anys, la localitat està celebrant les seves festes majors durant tot el cap de setmana.

Les danses acompanyant la Mare de Déu

En la jornada d’ahir, es va baixar la Mare de Déu del Roser a la localitat, acompanyada per les danses i avui continuen els actes, amb una àmplia programació i participació. Després del dia central, que es va celebrar ahir, en la jornada d’avui, el programa té Rosari, cercaviles amb els Gaiteros, Missa, s’ha fet el bateig dels gegants i el retaule. Després hi haurà dinar i, a la vesprada, la processó de la Verge del Roser, els concursos i ball rodat. De nit, revetlla popular. Dilluns serà el dia dedicat a Sant Salvador, amb la Missa al matí, i les disfresses, xocolatada, l’actuació de la Rondalla i el Rosari, de tarda.

A més, el dilluns 17 d’agost hi haurà una trobada de sacerdots i Missa i el diumenge 23 d’agost conclouran les festes amb la Missa presidida pel Bisbe de Tortosa i la processó de tornada de la Mare de Déu del Roser. D’aquesta manera, Xiva presenta un gran ambient durant aquests dies. Cal assenyalar que perquè la ocalitat presenti el millor aspecte, l’Ajuntament ha realitzat diverses millores en les últimes setmanes, com per exemple, la substitució dels gronxadors de la plaça, que estaven en molt mal estat. A més, s’ha instal·lat un aparell amb cadira adaptada, que millora l’accessibilitat a la localitat.