Xarrada taurina i tardeo amb molta participació de la Penya Taurina de Vilafranca

487
PUBLICITAT

DiaDia

La Penya Taurina de Vilafranca organitzava una jornada festiva el dissabte 9 de Desembre amb diferents propostes al Parador de Festes. Una d’elles es centrava en una conferència amb la presència de tres afamats ramaders de bous de la Comunitat Valenciana com son Germán Vidal de Cabanes, Miguel Parejo també de Cabanes i Fernando Machancoses de Xest (València). Ramaders tots ells que solen estar presents a festejos taurins populars a Vilafranca relacionats amb els bous al carrer i els corros de vaques. De fet, Germán Vidal i Miguel Parejo han soltat els seus animals tant a la Plaça d’en Blasc com al recinte de cadafals i a la pròpia Plaça de Bous i en el cas de Machancoses només ha estat present al recinte que es monta junt a la Plaça.

Amb la direcció del debat a càrrec del membre de la Penya Taurina, Emilio Molina i amb la presència també d’Adrián Fernández, retallador i membre de la Penya es va obrir un interessant debat al voltant de l’actual moment de la festa taurina dels bous al carrer, de qüestions com la proliferació dels antitaurins, animals cèlebres de cadascuna de les ramaderies, temes relacionats amb les inspeccions, veterinaris…

També es comptava amb una projecció d’actuacions taurines de les tres ramaderies amb imatges cedides pel vilafranquí Santiago Llopis. Cal destacat també la participació del públic a l’hora de fer preguntes als ramaders.

La festa de la Penya Taurina continuava amb un exitós ‘Tardeo’ al Parador de Festes amb l’actuació del grup ‘Art Flamenc’ que va congregar a gran quantitat de públic. Per la nit, discomòbil Bandalay i Dj.Rusco. L’associació celebrava d’aquesta manera una festa d’hivern, destacant la incorporació de nous socis.