Villores millora el seu forn municipal

448
Forn de Villores després de les obres de millora.
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Villores ha realitzat millores sobre el forn municipal valorades en 6.500 €, que han servit per a substituir el pis completament i reparar els desperfectes que feien perillar la bòveda del forn. Tot i que aquest forn s’ha quedat sense ús diari, «era imprescindible arreglar els seus desperfectes a causa de la seua importància en dies com “el dia de la llanda”», destaca l’alcalde de la localitat, Ivan Guimerà. El “dia de la llanda” se celebra el dia 17 d’agost com a culminació de les festes patronals de Villores, quan se celebra un sopar popular on tot el poble fa servir aquest forn.

Aquest forn es troba dins del bar municipal, qui té el permís per a poder utilitzar-lo per fer les seues receptes. La seua importància en el poble, per tant, no radica en el seu ús imprescindible per als veïns, sinó en allò que significa per al poble: «el valor d’aquest forn és patrimonial per al poble, no podíem deixar que estiguera en aquest estat», afirma Guimerà, qui destaca el seu valor històric per a la societat de Villores.

El finançament del forn ha estat valorada en 6.500 €, dels quals 500 els ha aportat el mateix Ajuntament. La resta de la suma ha estat extreta del conveni signat amb Red Eléctrica pel pas de les línies elèctriques pel Terme Municipal.