Vilafranca viurà les XV Jornades de la Gent Gran

540
PUBLICITAT
  • Les activitats es duran a terme del 27 de setembre al 3 d’octubre

L’Associació de pensionistes i jubilats Francolí, l’Ajuntament de Vilafranca i Serveis Socials de la Mancomunitat Comarcal Els Ports organitzen, del 27 de setembre al 3 d’octubre, les XV Jornades de la Gent Gran. Caminades, xerrades i projeccions seran algunes de les propostes.

D’aquesta manera, la programació arrancarà el dilluns 27 de setembre amb una caminada pel terme. Amb eixida des de la Casa Social a les 16h, es passarà per l’Arboretum, les Fonts del Llosar i l’Assagador del mas de la Marina. No faltarà el berenar en una activitat que conduirà Sergi Monfort, de l’Alberg la Parreta.

El dimarts 28 la dietista-nutricionista Sheila Amela oferirà una conferència-taller a les 18h a la Casa Social amb el títol “Nutrició per un envelliment saludable”.

La proposta per a l’endemà és, al mateix lloc i hora, un videofòrum de nom “Y si vivimos juntos”. Personal tècnic de Serveis Socials de la Mancomunitat moderarà el debat.

Ja el dijous 30 arribarà el concurs de guinyot per parelles, des de les 15h. Les inscripcions s’hauran de realitzar prèviament, aquest dimecres 15 i el dia 22, d’11h a 13h al local dels jubilats.

Els bolets centraran l’atenció el divendres 1 d’octubre a les 17h en la xarrada que tindrà lloc a la Casa Social. Amb el nom “La riquesa micològica de les nostres terres”, estarà impartida per Melchor Rovira, professor de l’IES Vilafranca.

Quant al dissabte, prendrà protagonisme el teatre amb la Performance “Sanar el Banc Mundial” que es desenvoluparà a la plaça de l’Església des de les 11h. L’activitat està organitzada pel projecte AVAN, espais rurals de recerca contemporània de l’UJI. A més, a la vesprada a les 18h Ignasi Llopis projectarà “La memòria de l’Associació de jubilitats i pensionistes Francolí” a la Casa Social.

Els actes acabaran el diumenge 3 amb la visita guiada per Ignasi Llopis a l’estació meteorològica. S’eixirà a les 16h de la Casa Social.

PROGRAMACIÓ OFICIAL DE LES JORNADES: