Vilafranca suspén la Fira i les festes i programarà activitats alternatives

1214
Ball Pla a Villafranca, foto d'arxiu
Ball Pla a Villafranca, foto d'arxiu
PUBLICITAT
  • Les comissions de festes i penyes 2020 es faran càrrec dels actes en 2021
  • Els representants festius passaran a ser-ho també l’any que ve

L’Ajuntament de Vilafranca està preparant una programació alternativa a les festes d’agost i la Fira de la Magdalena, que s’han suspés per la pandèmia de la Covid-19. L’alcaldessa, Silvia Colom, ha assenyalat que “des de fa setmanes estem en contacte amb tots els sectors i hem vist que és la millor decisió. La comissió de festes 2020 ho serà en 2021, el mateix passarà amb la de penyes i els representants ho seran en 2021 amb 9 anys. A més els quintos també organitzaran els seus actes l’any que ve”.

El consistori els ha agraït a tots la seua comprensió. Alguns dels canvis que es produiran arriben per a quedar-se. A partir d’ara els representants festius ho seran amb 9 anys i els quintos organitzaran els actes un any després, de manera que ja tindran assumida la majoria d’edat.

Programació alternativa i cultural

L’Ajuntament està estudiant com organitzar part de la programació cultural prevista com el festival de música. S’està valorant com organitzar les activitats modificant espais i intentant passar-ho tot a l’aire lliure.

En funció de l’evolució de la pandèmia i les normes a seguir el propòsit és que l’estiu tinga activitat cultural, esportiva i d’oci organitzada per l’Ajuntament, el teixit associatiu i l’Institut Valencià de Cultura. I és que la capitalitat cultural de la Comunitat Valenciana es prolongarà fins al 31 de desembre.

Cinema d’estiu, teatre, rutes teatralitzades, caminades, concerts… són algunes de les propostes que s’estan barallant i que es concretaran en funció de les circumstàncies i els aforaments.