Vilafranca s’oposa a la llei de reforma local i se suma al recurs que milers de municipis presentaran al Tribunal Constitucional

278
Plenari a Vilafranca
PUBLICITAT

Plenari a Vilafranca
Plenari a Vilafranca
-Nota de premsa de l’Ajuntament de Vilafranca-

L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat adherir-se a la iniciativa de milers d’ajuntaments espanyols contra la llei de reforma local que eliminarà competències per als municipis en favor de diputacions i autonomies . Aquesta acció es concretarà en la presentació d’un conflicte de competències al Tribunal Constitucional . El PSPV ha presentat aquesta moció per la qual Vilafranca se suma a la petició perquè els pobles no vegen restada la seva autonomia . L’alcalde de Vilafranca , Óscar Tena , ha assenyalat que ” es lesiona l’autonomia local . No té sentit que les competències que tenen adquirides els municipis vagen a parar a les diputacions o autonomies . Els veïns sempre van als ajuntaments per buscar solucions als seus problemes diaris . És per això que els municipis hem de tenir capacitat i autonomia per estar més a prop dels nostres veïns ” .

Tena ha apuntat que la nova llei deixarà sense serveis als veïns que es veuran desatesos .
L’Ajuntament de Vilafranca ha aprovat la moció , amb els vots de PSPV i Plataforma i l’abstenció del PP . D’aquesta manera Vilafranca se suma a la Federació Espanyola de municipis i Províncies ia totes les entitats i municipis que aposten per mantenir i potenciar el paper dels ajuntaments .

La Constitució , en els articles 137 i 140 defensa l’autonomia local . Més de 3.000 ajuntaments espanyols , en els quals viuen més de 15 milions de ciutadans , defensen que s’ature l’aprovació i posterior aplicació de la llei.