Vilafranca Solidària clausura l’any de l’educació igualitària i enceta el dedicat a la infància i els joves

151
Vilafranca Solidària
Vilafranca Solidària

-Nota de premsa-

El proper 1 de maig Vilafranca Solidària clausurarà un any dedicat al foment de l’educació igualitària entre homes i dones . Serà en un acte dirigit per Óscar Fabregat Albesa , que comptarà amb la participació dels xiquets del col · legi Don Blasco de Alagón, l’Ies de Vilafranca i el Conjunt Instrumental de la Unió Musical de Vilafranca . En el mateix es podran escoltar poemes musicals , contes i música en directe . Serà a les 19h a la Casa de la Cultura

2013 s’ha dedicat a l’educació igualitària . Per a això s’han dut a terme un ampli ventall d’activitats . UGT va projectar la pel · lícula ” La font de les dones” . El sindicat també va patrocinar l’exposició fotogràfica ” La dona treballadora vilafranquina ” . Durant l’Escola d’Estiu es van organitzar jocs integradors i La Rabera Eclèctica i la Unió Musical van acostar a Vilafranca l’espectacle ” Moltes veus femenines ” . D’altra banda Isonomia va oferir la mostra “Dones i Esport ” . Així mateix la mateixa fundació va oferir un taller sobre igualtat al col · legi Don Blasco de Alagón . L’escriptora Pepa Úbeda va oferir una conferència sobre literatura i erotisme ia la Fira de la Magdalena es va presentar el llibre ” Estrelles de Colors ” . Una altra activitat destacada va ser la visita guiada titulada “Dones vilafranquines “, a càrrec de Guillem Monferrer . Dins de la campanya també es va jugar un partit de futbol entre el CF Vilafranca i el Vila – real femení . En el si de l’any dedicat a l’educació igualitària la psicòloga Coto Talens va coordinar tallers sobre educació no sexista i es va representar el teatre social amb la presència de “Les del paraven ” . A més l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar una declaració institucional sobre l’educació per la igualtat .
El 2014 , en el ple d’abril , es va aprovar una declaració institucional sobre la infància i l’adolescència , així com el seu dret a jugar i compartir . Amb aquest acte s’inicien diverses activitats que es desenvoluparan durant tot 2014 . Vilafranca Solidària , a través del Consell de la Solidaritat de Vilafranca , s’encarregarà de coordinar-les.