Vilafranca, seu de la tercera edició de Rural Experimenta

456
Cartell del laboratori que es celebrarà a Vilafranca.
PUBLICITAT

Vilafranca acollirà del 21 al 26 de juny la tercera edició de Rural Experimenta, el laboratori Rural d’Experimentació i Innovació Ciutadana en el Medi rural organitzat pel Ministeri de Cultura i Esport amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana, el Programa d’Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I, la Fundació Carulla – Museo de la Vida Rural i Medialab – Prado.

Totes aquelles persones interessades a presentar els seus projectes ho poden fer fins a l’11 d’abril. Es busquen sis projectes nous, que milloren la vida en comú i la cultura en el medi rural i seguisquen la filosofia del “fes-ho tu mateix” i “fes-ho amb uns altres”, així com que generen la col·laboració i el coneixement, utilitzen mitjans digitals i/o rescaten i reciclen tècniques o coneixements tradicionals per a aconseguir els seus objectius. Indicar que les propostes es poden presentar de manera individual o col·lectiva.

Les temàtiques emmarcades en la present edició són: cultura, creació contemporània i ciència rural enfront de la crisi climàtica i ecològica; economia verda i economia circular; Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), educació i cultura per a la sostenibilitat; repte demogràfic i joventut; patrimoni material i immaterial, béns i arxius del comú; i vida postCovid.

La publicació de la preselecció de projectes tindrà lloc el 19 d’abril. Seguidament es realitzaran videoentrevistes amb els preseleccionats i el 23 d’abril es nomenaran els sis projectes participants en aquesta edició. Ressaltar que, del 26 d’abril i fins al 16 de maig, estarà oberta la convocatòria per a la selecció de col·laboradors. En cas que la persona o persones seleccionades hagen de desplaçar-se fins a Vilafranca, serà l’organització l’encarregada de sufragar les despeses de desplaçament, manutenció i logística.

Per a més informació, consultar la web del Ministeri de Cultura i Esport: https://culturayciudadania.culturaydeporte.gob.es/cultura-medio-rural/rural-experimenta-3.html