Vilafranca serà un dels 10 pobles i ciutats de la provincia que visitarà la XXIV edició de la Mostra de Teatre Reclam

446
PUBLICITAT

Deu localitats acolliran del 4 al 27 de novembre 60 actuacions que van des de la dansa i la comèdia al teatre familiar i de denúncia 

La Mostra de Teatre Reclam 2016 de la Universitat Jaume I arriba a la seua edició número XXIV amb prop de 60 actuacions d’una trentena de companyies que es podran veure als escenaris de deu localitats. La programació de la mostra  planteja per a l’edició de 2016 teatre de qualitat contemporani i d’actualitat, propostes innovadores i barreges d’estils que en aquesta ocasió fan una mirada especial cap a la dramatúrgia valenciana. L’escenari de l’UJI serà el que concentre un major volum de programació, però el Reclam arribarà també a altres escenaris de Castelló i de les localitats d’Almassora, Benicàssim, Betxí, Onda, la Vall D’Uixó, Vilafanca, Vila-real i Vinaròs.

La programació s’obrirà el 4 de novembre al Paranimf de l’UJI amb una inauguració de luxe formada per dos espectacles, per una banda el Pinoxxio d’Ananda Dansa, que fou el muntatge més premiat dels passats Premis Max, i per una altra, com a prolegomen, un sorprenent espectacle de dansa vertical en les vertiginoses parets que configuren la polièdrica arquitectura del Paranimf. La cloenda serà el dia 27 de novembre al Teatre Municipal de Benicàssim, amb un espectacle de circ, música i teatre per a tots els públics de la companyia basca Lurrak Antzerkia. Enmig d’aquestes dates el Reclam proposa espectacles d’allò més diversos, combinant propostes transgressores i arriscades amb altres de caràcter més clàssic i altres orientades a un públic familiar.

La filosofia de la Mostra pretén ser un clar decantament pel teatre com a servei públic que ha d’acostar-se a les persones i fer-les reflexionar. El programa compta amb una presència notable de dansa amb Uno de la companyia Delrevés Danza Vertical, Pinoxxio d’Ananada Dansa, Aproximacions al poble nou de Mou Dansa, Eva y Adán de la companyia Otra Danza, Mud Gallery de la Intrusa Danza, Ballem de la companyia IT Dansa Jove i Latente de Paula Quintana.

També cal subratllar com a propostes ben interessants en el camp teatral, una reflexió sobre el dubtós comportament que tenim amb els immigrants en l’espectacle Nafrat, el viatge de la vergonya d’aforament reduït, amb sis passes per a 25 persones. L’humor i animació també estaran presents de la mà de Pere Hosta amb Open Door i la Companyia Aerea amb De las bellas las más bellotes, la companyia Visitants amb Tempus, i Claret Clown amb l’espectacle Teoria del riure.

En el programa també té cabuda el públic familiar amb  Pinoxxio, d’Ananda Dansa; La cocina de Màgic Cheff, amb horari escolar a Onda, Loo de la companyia Ponte en Pie i L’or de Jeremies de La teta calva. En la programació destaquen a més Tio Vania, de Moma Teatre; El sopar dels idiotes de la companyia Olimpia Metropolitana; El crèdit de Bitó Producciones; Cul Kombat de la companyia Patricia Pardo; Llopis de La Teta calva; Con lo puesto (y un botijo) de Gerardo Esteve; La crazy class de L’Om imprebis i Pussy Koan de La subterránea. Les arts circenses també tindran el seu lloc en el programa amb Sin remite de la companyia Jean Philippe Kikolas i amb l’espectacle de cloenda Lurrak.

El coordinador del Reclam ha explicat que altres espectacles estan conformats per les col·laboracions amb altres entitats i festivals on participem tangencialment però de forma activa, és el cas de «El Festival més Petit de Catalunya» que té una connexió amb Benicàssim, i del Trovam amb el que es programa La cantúria Cantada de Carles Santos al Teatre Principal i Els Sorolls del silenci, una instal·lació performance que es realitza conjuntament entre la Fundació Bancaixa, la Diputació i l’UJI.

Programa

Calendari