“Vilafranca sempre m’ha ajudat a estimular la meua creativitat” Irene Gómez, la cara vilafranquina de la publicitat nacional

256
PUBLICITAT

“Des de ben xicoteta, sempre m’ha agradat molt disfressar-me i imitar als meus familiars”, així comença contant l’actriu Irene Gómez, el seu interés per la interpretació. “Era molt pallassa, però no va ser fins a la meua entrada a la Universitat que vaig descobrir aquest món”.

Irene Gómez és neta de Vilafranca, els seus avis han viscut tota la vida al poble, i els seus pares, Lola Miralles i Juan Luis Gómez, es van conéixer allà. Ella va nàixer l’any 1986 a Castelló, ciutat on ha viscut la seua infància i adolescència. No obstant això, Vilafranca ha sigut el seu refugi tots els estius des que té ús de raó.

Quan Irene va començar la carrera de Psicologia a la Universitat Jaume I, va descobrir uns tallers de teatre que impartia, a la mateixa universitat, Francesca Salazar. En aquest moment, l’actriu va veure clarament el que ella volia fer en un futur. És per això que va abandonar la carrera de Psicologia per a començar la de Comunicació Audiovisual. En acabar aquesta carrera i haver estat realitzant els tallers de teatre, Irene va decidir marxar a Madrid. Amb l’excusa de fer un màster de comunicació, va aprofitar per a investigar llocs on es podia continuar formant en interpretació.

Després de presentar-se a les proves per a entrar en el grup de teatre de la Universidad Carlos III de Madrid, va ser acceptada, i aquesta va ser la seua porta al món de la interpretació. “En aquest grup rebíem una constant formació de molts professionals del sector, com Roberta Carreri, Carlos Celdrán o Ernesto Arias”, conta l’actriu. Ací va estar cinc anys formant-se i, també, fent diferents produccions com ‘Las mujeres sabias’ o ‘Bodas de Sangre’. Al mateix temps, Irene també anava realitzant cursos amb directores de càstings per a continuar la seua formació.

Després aquesta etapa de teatre, Irene va conéixer a la que actualment és la seua parella. Un productor de publicitat, que li va obrir les portes a aquest món proposant-li la idea que s’endinsara en el món de la publicitat, ja que Irene tenia un perfil molt publicitari. “I així va ser com vaig començar en el món de la publicitat, ara com ara he fet campanyes per a empreses com Vodafone, Lays, Bankia, Campofrío, o Plátano de Canarias”, diu l’actriu.

A banda, en ficció també ha fet alguns xicotets papers en projectes com ‘Poquita fe’, ‘True Story’, ‘ Ella es tu padre’, ‘Ahora vuelvo’, ‘Te desconozco’. També ha realitzat locucions per a ràdio. I, en l’actualitat, ha participat en una producció de teatre, ‘Basilisco’, d’Almudena Ocaña. El més recent ha estat la seua aparició en la sèrie nacional ‘Cuéntame’.

“A mi, personalment, m’agrada veure’m, però no em causa molta impressió. És un treball, divertit, que m’apassiona, però el que més il·lusió em fa és veure com a la resta de gent s’il·lusiona. Quan isc a un anunci a la televisió, o isc en alguna sèrie, hi ha molta gent del poble que m’escriu o que, quan puge al poble, em paren per a dir-me que m’han vist, i això em fa molta il·lusió. Només per això, val la pena fer-ho. Més que per mi, em fa il·lusió pels altres”, conta emocionada Irene.

Aquest últim estiu, després d’haver estat dos estius sense pujar, Irene va tornar a xafar Vilafranca. “Em va fer molta il·lusió veure a tota la gent, al meu grup d’amics, i m’he promés a mi mateixa pujar cada any, perquè ho necessito i tinc uns records molt bonics que no vull perdre”.

“Vilafranca ha ajudat molt a estimular la meua creativitat. Des de ben xicotetes estem sempre fora al carrer jugant. Agafant escombres i pintant a terra, per a jugar a què som metges, famílies, gossos, etc. Tota la llibertat que et dona el poble t’ajuda molt, després, a tindre la ment més creativa i més oberta”, conclou Irene Gómez.