Vilafranca obri diumenge el tresor de La Covatina a les visites guiades

78
PUBLICITAT

-La localitat forma part de la ruta d’excursions per l’art rupestre de la comarca

Vilafranca obrirà aquest diumenge el jaciment de La Covatina, Patrimoni de la Humanitat, a les visites guiades organitzades pel Museu de la Valltorta. La localitat forma part del circuit per la comarcar dels Ports que durant el cap de setmana exhibirà els seus atractius als visitants.

En el cas de La Covatina, les persones interessades hauran d’acudir a les oficines municipals a les 11.30 hores prèvia inscripció. Per tal de reservar plaça és necessari contactar amb el Museu de la Valltorta en el telèfon 964336010 o en el correu museo_valltorta@gva.es. També està disponible la inscripció en l’Ajuntament de Vilafranca, bé a través del 964441432 o també per via electrònica: info@ajuntamentdevilafranca.es.

El Pla de posada en valor de l’art rupestre de les comarques de Castelló 2024 permetrà contemplar diferents abrics amb pintures declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en desembre de 1998. La Covatina, en el barranc de les Carabasses, inclou un abric central de gran tamany i altres més menuts. El més gran exhibeix 12 figures pintades, entre les quals apareixen humans, un au i un símbol.

Al marge de La Covatina, el cicle inclou tres visites més: el Cingle de Palanques, l’Abric del Mas de Barberà de Forcall i l’Abric del Mas de la Rambla de Portell de Morella. En tots els casos és possible reservar plaça a través del Museu de la Valltorta o en els ajuntaments de cada municipi.