Vilafranca necessita que Diputació, Generalitat i Confederació de l’Ebre financen 215.000 euros per perforar un nou pou a La Parreta

348
Oscar Tena
Oscar Tena

-Nota de premsa-

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, s’ha reunit  amb el president de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), Xavier de Pedro. En la trobada Tena ha demanat a De Pedro la implicació econòmica de la CHE per perforar un pou que garanteixi el subministrament d’aigua a la localitat.
El pressupost d’execució d’aquest pou s’estima en 215.000 euros, segons l’informe tècnic redactat per la Diputació de Castelló. La perforació ha d’estar operativa abans del mes vinent de juliol, per garantir el subministrament a la població.
Sobre aquest pressupost l’alcalde de Vilafranca ha sol · licitat a l’organisme de conca seua aportació, tenint en compte que bona part del terme de la localitat pertany a la conca de l’Ebre.
Es tracta d’una més de les gestions que ha dut a terme l’alcalde de Vilafranca perquè les diferents administracions s’impliquen econòmicament.
En l’últim any i mig Tena s’ha reunit en dues ocasions amb el president de la Diputació, Javier Moliner, per sol · licitar la col·laboració econòmica de la Diputació de Castelló.
Així mateix l’alcalde de Vilafranca ha mantingut diverses trobades amb la conselleria d’Infraestructures i la direcció general de l’Aigua.
Fins ara ni l’administració provincial ni l’autonòmica han concretat si faran alguna aportació econòmica. L’alcalde de Vilafranca ha apuntat que el consistori no disposa de recursos econòmics per fer front a l’obra. Així mateix ha incidit que els 50.000 euros per municipi que es plantegen com a inversió màxima en el pla d’obres hídriques que preveu aprovar la Diputació només cobririen una quarta part de la inversió a realitzar.
– Inici de les obres a l’abril
L’alcalde de Vilafranca ha apuntat que les obres han de començar abans del mes d’abril perquè el pou puga estar operatiu abans de juliol. En aquest sentit ha demandat a Diputació, Generalitat i Confederació de l’Ebre que tinguen sensibilitat amb els veïns de Vilafranca.