Vilafranca mostra el seu condol per la mort del fotògraf Francesc Jarque

1133
Francesc Jarque retratant les Casetes de Calces
PUBLICITAT

-Nota de l’Ajuntament de Vilafranca-

L’Ajuntament de Vilafranca ha mostrat el seu condol per la mort del fotògraf Francesc Jarque. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha recordat que Francesc Jarque va ser un dels primers fotògrafs que “es va fixar en l’arquitectura rural i la” pedra en sec “. De fet Jarque va ser autor de l’exposició” L’home i la pedra “on va retratar aquestes construccions o el llibre “L’habitatge temporal” on també les va plasmar. Entre les imatges algunes pertanyents al terme de Vilafranca.

El 2001 Jarque declarava que el terme de Vilafranca “és un dels més representatius en l’arquitectura de la pedra en sec, ja que conserva alguns dels millors exemples d’aquestes construccions”. Ho feia amb motiu de la inauguració, a la Universitat de València de “L’home i la pedra”.

En aquell moment va remarcar que “amb aquestes fotografies he pretès magnificar unes construccions d’aparença senzilla que no ho són tant quan s’emmarquen en un context”.

El fotògraf es va quedar sorprès per “les Casetes de Calces”, una de les edificacions en pedra en sec més singulars del terme de Vilafranca.