Vilafranca gaudeix amb el concert de Santa Cecília

156
PUBLICITAT

La vesprada del dissabte a Vilafranca va tindre una protagonista per excel·lència: la música. I és que, la Unió Musical va oferir el tradicional concert de Santa Cecília. Dirigit per Pau Monfort, el certamen va aconseguir un ple total en el Parador de Festes.

Els i les assistents van gaudir amb peces de José Serrano, Benjamin Britten i Anton Dvořák.

El concert va començar recordant a Serrano pel 150 aniversari del seu naixement a Sueca. Per a això, es va interpretar l’intermedi de ‘La Venda dels gats’, una òpera en dos actes que es va acabar després de la mort del mestre Serrano i va ser estrenada en 1943. L’intermedi, peça seleccionada per al concert de Santa Cecília, es tracta d’una peça instrumental de curta duració que s’interpreta a mitjan segon acte.

El recital va continuar amb l’obra ‘Variacions i fugida sobre un tema de Henry Purcell op.34’ i, en concret, la composició ‘Guia d’orquestra per a joves’ del britànic Benjamin Britten. Aquesta obra va ser, en acabar la Segona Guerra Mundial, un encàrrec del Ministeri de Cultura britànic per a compondre la música del documental ‘Els instruments de l’orquestra’ per a ensenyar als joves a reconéixer el so de cada instrument d’una orquestra simfònica.

La Unió Musical va finalitzar el concert de Santa Cecília amb la ‘Simfonia n.9 en el meu menor op.95’ d’Anton Dvořák. Aquesta obra, també coneguda com a ‘Simfonia del nou món’ és la més coneguda del compositor txec. Dvořák va compondre la simfonia als Estats Units en 1893 i és una referència cap a l’antiga Europa, mostrant una evolució, que, reflectida en l’últim concorde de la simfonia que acaba decreixent fins a piano, s’allunya del vell continent.