Vilafranca entrega la Medalla de la Vila, el premi d’investigació Explorador Andrés i fa un reconeixement pòstum al primer alcalde democràtic

89
PUBLICITAT

-Ricard Pitarch ha rebut la Medalla de la Vila, Paula Mestre i Laura Cubertorer el premi d’investigació Explorador Andrés i la dona de Jaime Vives, Cinta Pitarch, ha arreplegat el reconeixement pòstum a l’exalcalde

Aquest matí la Casa de la Cultura de Vilafranca ha acollit el que és l’esdeveniment més important de l’any per al poble. La commemoració del 785 aniversari de la Carta Pobla ha comportat l’entrega dels destacats guardons la Medalla de la Vila i el Premi Explorador Andrés, i d’un homenatge especial pòstum a Jaime Vives, primer alcalde democràtic de la vila.

L’acte ha començat amb un parlament d’Isabel Edo, que ha introduït l’esdeveniment explicant la rebuda de la Carta Pobla per part d’En Blasc d’Alagó ara fa 785 anys. Seguidament, l’alcaldessa de Vilafranca, Sílvia Colom ha felicitat a tots els guardonats i ha lliurat la Medalla de la Vila a Ricard Pitarch, qui ha afirmat durant el seu discurs la importància de respectar el nostre entorn i ha fet un repàs sobre el perquè li va apassionar tant la flora de l’entorn de Vilafranca.

A continuació, s’ha fet un homenatge a qui va ser el primer alcalde democràtic de Vilafranca, Jaime Vives, mort l’any passat, just el dia de les eleccions municipals. La seua dona, Cinta Pitarch, ha pujat a arreplegar el reconeixement i ho ha agraït en el seu discurs, recordant la figura de Jaime Vives i dipositant una flor sobre el nom de Vilafranca.

Tot seguit, Paula Mestre i Laura Cubertorer han pujat a l’escenari per rebre el premi Explorador Andrés pels seus Treballs de Fi de Grau. Paula Mestre l’ha rebut per ‘Recuperació de la Memòria Oral de l’Escola de Masos de la Pobleta de Sant Miquel’, i Laura Cubertorer per ‘(Re) trobar les arrels. El despoblament i la joventut. Producció d’un curtmetratge documental’. Ambdues han fet un discurs en el qual han explicat el seu treball i s’han mostrat agraïdes al jurat, a l’Ajuntament de Vilafranca i a tota la gent que els ha donat suport.

Finalment, el grup Ikebana Sound ha interpretat l’himne de Vilafranca. Així doncs, s’ha tancat aquest acte, que, afirma l’alcaldessa Sílvia Colom “és l’esdeveniment més important de Vilafranca, ja que ens retrobem amb els nostres orígens i ho fem reconeixent a les vilafranquines i vilafranquins que ho mereixen”.