Vilafranca demanarà a El Castillo de Roissy el compliment de la legalitat

281
Roissy

-Diadia-

L’Ajuntament de Vilafranca ha demanat  als promotors del Castell de Roissy que compleixin amb la legalitat. El consistori s’ha remés al comunicat enviat dilluns passat en què apunten que l’establiment únicament comptava fins ara amb llicència de bar i restaurant, i no d’hotel, com anunciaven els seus promotors. De moment el municipi ha notificat als arrendataris del local el tancament de les instal · lacions, ja que no han presentat la documentació requerida per al canvi de titularitat del recinte dins de termini atorgat.

Així mateix des del consistori insisteixen que l’expedient de canvi de titularitat únicament afecta el bar i el restaurant, i no al servei d’hotel. En aquest cas apunten des del municipi que si l’empresa vol iniciar els tràmits per oferir el servei d’hotel ha de seguir amb els protocols establerts a aquest efecte que es resoldran en conseqüència.

Empresaris de Vilafranca han mostrat el seu acord amb la manera d’actuar del consistori “perquè tots treballem en igualtat de condicions”. Així mateix han censurat que l’establiment estava oferint publicitat enganyosa als seus clients “perquè no comptava amb totes les llicències per obrir i en les seves xarxes socials anunciaven ia les habitacions”. De fet, malgrat que els propietaris no havien iniciat els tràmits per obrir l’hotel si que anunciaven que les habitacions estarien obertes per a l’1 d’agost.

Des de fa anys l’antic Hotel l’Om únicament ofereix el servei de bar i restaurant, gestionat per diversos arrendataris. Les instal · lacions no compleixen diversos aspectes de la normativa per a aquest tipus d’establiments segons els tècnics consultats per aquest mitjà. De fet, apunten que si es sol · licités llicència d’hotel hauria de resoldre mesures anti incendis i altres deficiències abans d’obtenir tots els permisos.

Entre els veïns no s’ha rebut de bon grat la notícia de l’obertura d’un establiment on es duguin a terme pràctiques de sado. A les xarxes socials el comunicat de l’Ajuntament de Vilafranca ha tingut un ampli suport. Mentrestant, a la pàgina de l’establiment els seguidors de l’hotel lamentaven que s’hagi anul · lat la festa d’inauguració. Al · ludien a “prejudicis”.
El propietari va manifestar la seva voluntat de seguir amb el projecte fins aconseguir la seva legalització, alhora que apuntava que feia mesos que estava tramitant, aspecte que desmenteixen des del consistori, on no ha entrat per registre cap petició per a l’obertura d’un hotel.

Els responsables del Castell de Roissy havien anunciat a les xarxes socials les habitacions, fins i tot havien arribat a penjar fotos dels dormitoris.