Vilafranca demana una ajuda de 30.000 euros a la Diputació per al finançament del nou pou de La Parreta

461
Ple ordinari a Vilafranca
PUBLICITAT

Ple ordinari a Vilafranca
Ple ordinari a Vilafranca

-Nota de premsa-

L’Ajuntament de Vilafranca ha sol · licitat un ajut de 30.000 euros a la Diputació de Castelló per a finançar part de la perforació d’un nou pou a La Parreta . Aquest ajut se suma als 50.000 euros que es van sol · licitar en el ple de febrer . No obstant això , el projecte té un cost de 215.000 euros i l’Ajuntament confia a disposar de més ajuda per part de la Diputació , la Confederació de l’Ebre i la Generalitat Valenciana . L’alcalde de Vilafranca , Óscar Tena , ha sol · licitat a la Diputació ia la Confederació que dins de les inversions previstes dins la conca de l’Ebre es tingue en compte una solució definitiva per als problemes hídrics que ve patint Vilafranca .

– El municipi sol · licitarà un ajut a la Diputació de Castelló per condicionar la Casa de Cultura i el Parador de Festes . Es tracta d’actuacions que permetran posar al dia les instal · lacions de la Casa de la Cultura i adaptar-les a la normativa .

– Per altra banda s’ha sol · licitat un ajut de 5.000 euros a la Generalitat Valenciana per reposar els senyals de les rutes de la pedra en sec , que han estat destrossades per desaprensius .

– A 1 gener 2014 Vilafranca té 2370 habitants , segons les dades estadístiques aprovats per l’Ajuntament de Vilafranca al ple de març . S’ha produït un notable descens a causa de la regularització de tots els immigrants que estaven censats però no resideixen en la localitat.

-L’Ajuntament de Vilafranca ha adaptat l’ordenança reguladora d’ús dels edificis públics municipals . En ella s’estableixen les normes d’ús i també les taxes per utilització . Es rebaixa el preu d’ús per a associacions i col · lectius i s’incrementa per a empreses privades .

– El consistori s’ha acollit al conveni marc entre la Generalitat i Ecoembes per al reciclatge de residus .

– En el ple s’ha llegit una declaració institucional per reivindicar els drets de la dona en el dia de la dona treballadora . La lectura l’ha realitzat l’edil Silvia Colom .

– Al despatx extraordinari s’ha aprovat la ratificació de la titularitat dels terrenys de la depuradora per part de l’Ajuntament de Vilafranca .