Vilafranca demana al bisbat i a la Generalitat diners per rehabilitar l’ermita de Sant Roc

299
Ermita de Sant Roc

-Nota de l’Ajuntament de Vilafranca-

-L’alcalde de Vilafranca es reuneix amb el bisbe per plantejar-li la rehabilitació de l’ermita de Sant Roc

-Oscar Tena sol·licita una reunió amb la directora general de Patrimoni per explicar-li la ruïna de l’edifici

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha mantingut una trobada amb el bisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, en la qual, entre altres temes, li ha plantejat l’interès del municipi en la necessitat de restaurar l’ermita de Sant roc.

Tena es va reunir amb López al si de la visita pastoral que ha realitzat el prelat durant l’últim cap de setmana.

ERMITA DE SANT ROC 2

L’alcalde ha apuntat que L’Ajuntament vol fer tot el possible per restaurar l’ermita. Per a això l’alcalde ha demanat la implicació del bisbat. Tena ha recordat que des de fa anys al municipi, malgrat no ser el propietari de l’ermita, ha demandat a la direccció general de Patrimoni i al bisbat que cooperin en la rehabilitació “per evitar que un dia la teulada s’ensorri”.

El consistori ja va encarregar la realització d’un informe arquitectònic sobre l’estat de l’edifici i no ha cessat en la seva insistència davant el bisbat i la Generalitat.

L’ermita de Sant Roc està datada al segle XVIII i presenta greus deficiències estructurals. De fet, tot l’interior es va buidar davant el risc que suposava l’estat de la seva estructura.

-Reunió Amb la directora general de Patrimoni

L’alcalde de Vilafranca ha assenyalat que també ha sol·licitat una reunió amb la directora general de Patrimoni, Carmen Amoraga, per exposar-li aquest i altres temes que fan referència al patrimoni de la Vila