Els dies 1 i 2 d’agost Festival de Música 775 de Vilafranca

1045
Cartell del festival de música de Vilafranca
PUBLICITAT

-Hi haurà música en directe mentre es projecten pel·lícules mudes.

-Un dels concerts tindrà lloc a Les Coves de Forcall

Vilafranca viurà la segona edició del Festival de Música 775. L’any passat, amb motiu del 775 aniversari de la Carta Pobla de la localitat es va celebrar la primera edició i aquest any tornarà la iniciativa. En 2014 va coincidir amb la Nit de l’Art.

El festival estarà dirigit pel violoncel·lista Pere Joan Carrascosa.

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha assenyalat que la iniciativa busca apropar a la Vila la música de cambra i la música clàssica. L’objectiu és consolidar el festival en anys successius.

“Si noo rganitzem un festival d’aquestes característiques és difícil escoltar aquest tipus de música a la població”. A més el festival comptarà amb la participació de músics de la localitat.

L’alcalde ha agraït la col·laboració de la Universitat Jaume I i de diverses empreses de la localitat. Óscar Tena també ha apuntat que el festival realitzarà una invitació perquè els veïns tornen al nucli antic.

Pere Joan Carrascosa ha agraït l’esforç que ha realitzat Vilafranca per continuar amb el festival.

-Programació

Els concerts s’iniciaran l’1 d’agost a les 19.30h. Seran tres concerts itinerants que s’iniciaran a la Plaça de l’Església i acabaran a la Placeta de Baix. A continuació tindrà lloc el sopar a l’antic forn.

En els concerts participarà un trio de corda, un quartet de clarinets i un trio de corda. Al Portalet es podrà escoltar a Bach.

-Música en directe

Un dels atractius del festival seran les pel·lícules musicades. Amb la projecció de films de Charles Chaplin sonaran les notes del piano al Poliesportiu. El concert es realitzarà el dia 1 a les 23h.

-Concert a Les Coves del Forcall

El diumenge dia 2 a les 11.30h tindrà lloc una ruta cap a les Coves del Forcall que finalitzarà amb un concert. Diumenge a la vesprada finalitzarà el festival amb un concert del projecte Brunetti a l’església parroquial. Pere Joan Carrascosa és un reconegut investigador sobre el compositor italià.